Urbanisme

URBANISME

Els terrassencs tornen a ramblejar tres anys després

Milers de persones estrenen la rambla d'Ègara un cop s'ha acabat la urbanització que ha ampliat les voreres i ha limitat el trànsit

Demanen a l'Ajuntament que faci activitats per animar l'eix viari

Després de més de tres anys d'obres, milers de terrassencs van tornar a ramblejar. La joia de la corona de la ciutat, la rambla d'Ègara, es va estrenar ahir amb una festa grossa que pocs ciutadans es van perdre.

El 2007 aquest eix viari històric tenia dos carrils per sentit de circulació, per on passaven prop de trenta mil vehicles cada dia. La Rambla estava al llindar permès de soroll i contaminació. Aquesta situació havia allunyat els ciutadans, que ja no hi passejaven.

Les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) van donar pas després a la urbanització de la Rambla, que es va fer en dues fases, amb una inversió total de 5,62 milions d'euros. L'ampliació de les voreres i la limitació de la circulació viària van ser els trets més significatius de la remodelació, que ha afectat una superfície de 23.049 metres quadrats. L'arquitecta Beth Galí va dissenyar la nova rambla amb l'objectiu de respectar la imatge històrica donant prioritat als vianants.

La posada de llarg, però, no va acabar de convèncer alguns ciutadans. La Montse va afirmar que “és poc pràctica” per la restricció del trànsit, i va demanar a l'Ajuntament que facin activitats per “animar-la”. Jordi Ruiz, un veí de la zona, va criticar la il·luminació, que és “fatal” al passeig central, ja que els bàculs de LED no fan prou llum. Aquest terrassenc va proposar que hi hagi paradetes sempre perquè hi hagi “més ambient”.

El propietari del Frankfurt Piscolabis, en Carlos, va demanar a l'Ajuntament “ajuda per promocionar la Rambla”, ja que “ha estat molts anys oblidada”. Molts bars van aprofitar l'avinentesa per posar les taules al carrer.

El president de l'Associació d'Artesans, Manel Codinas, va destacar que la Rambla és el “centre operatiu i la vida de la ciutat”, i va constatar que és l'espai on tenen més possibilitat de venda perquè és on passa més gent.

Els floristes eren els més satisfets pel fet de recuperar el seu emplaçament davant del mercat de la Independència. “És on han de ser les flors”, va defensar Roser Ribera, que va afirmar que el negoci s'havia ressentit del trasllat a la plaça Vella.

Floristes i artesans van donar color i ambient a la Rambla. A més, es van fer activitats festives com ara una cercavila dels Gegants de Terrassa i la Papallona de Sant Pere amb la Banda de Terrassa. També es va organitzar una exposició artística amb Creativitat Arts a la plaça d'Enric Granados. El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Mnactec) va fer una enlairada de globus. Just davant del museu es va fer un tastet de cigrons i coca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.