Urbanisme

AMPOSTA

El ple tomba el recurs contra l'adjudicació d'Eucaliptus

EA-ERC i PSC hi voten en contra perquè consideren que no s'han esvaït els dubtes de la UTE que hi va recórrer en contra

CiU acusa al'oposició de voler treure rèdit electoral d'un projecte històric

Com era previsible, l'Ajuntament d'Amposta, a través del ple municipal, va desestimar ahir el recurs potestatiu presentat per la unió temporal d'empreses (UTE) integrada per les constructores locals Contregisa, Néstor Solé i Construccions Propa, contra l'adjudicació de les obres de millora de la urbanització Eucaliptus a la UTE formada per Servidel SA i Bioma Facilites per 3,15 milions d'euros. “Hem desestimat el recurs a partir d'un informe jurídic dels serveis tècnics municipals que assegura que el procediment d'adjudicació va ser correcte”, va dir l'alcalde, Manel Ferré (CiU), que va manifestar sentir-se “dolgut” per com s'havia polititzat aquesta qüestió a les portes de la campanya electoral de les municipals.

Tant el grup municipal d'Esquerra d'Amposta (EA-ERC) com el PSC es van mostrar contraris a tombar el recurs dels constructors locals. “Hi hem votat en contra perquè la resposta de l'Ajuntament no esvaeix els dubtes de les constructores locals”, va explicar el portaveu socialista, Toni Espanya, que va reclamar que es reiniciï tot el procés. “Els nostres serveis jurídics ens recomanen no tombar el recurs perquè a l'hora de desestimar algunes de les ofertes hi ha hagut una manca de motivació”, va assenyalar per la seua banda el portaveu d'EA-ERC, Adam Tomàs, que va precisar que ara les empreses podrien recórrer al contenciós administratiu, i, si guanyen, l'Ajuntament les hauria d'indemnitzar amb 200.000 euros.

El portaveu de CiU, Pere Vidal, va carregar durament contra els grups de l'oposició i els va acusar de voler treure “rèdit electoral” de la qüestió. “Els convido a demostrar que s'ha fet malament”, va reptar-los Vidal, que els acusa de voler enfosquir la feina “impecable” dels tècnics i, de retruc, perjudicar un projecte, la millora urbanística d'Eucaliptus, reclamat pels veïns de la urbanització des de fa més de 30 anys.

Una vegada desestimat el recurs, l'Ajuntament preveu signar el contracte amb Servidel i Bioma Facilites aquesta mateixa setmana, i que la setmana vinent es puguen subscriure les actes de replanteig.

Moció rebutjada

D'altra banda, el ple va rebutjar, amb els vots en contra de CiU, una moció del PSC en què es demanava la gratuïtat durant una hora dels estacionaments de zona blava de les zones comercials de la ciutat afectades per les obres. L'equip de govern hi va votar en contra tot i que no va descartar que en un futur la proposta es tingui en compte quan es tornin a negociar les clàusules amb l'empresa que gestiona els estacionaments de zona blava de la ciutat.

LA XIFRA

10
mesos
és el termini d'execució de les obres de millora d'Eucaliptus, adjudicades per 3,15 milions d'euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.