Urbanisme

terrassa

La rambla d'Ègara encara té acabats pendents deu dies després de la inauguració

Falten per col·locar tres bàculs de LED i reixes metàl·liques en 64 escocells d'arbres

Botiguers adverteixen que el nou eix continua sense atreure els veïns

Deu dies després de la festa que va organitzar l'Ajuntament de Terrassa per inaugurar la rambla d'Ègara, l'eix viari encara està inacabat. En primer lloc, falten els bàculs de LED de tres fanals al tram central just davant del mercat de la Independència. També s'han de tapar encara 64 escocells d'arbres amb reixes metàl·liques des de l'altura del carrer Grànius fins al portal de Sant Roc. Sense aquesta peça la terra que envoltava els plataners s'ha anat compactant i perdent amb les pluges. La dificultat de posar aquesta reixa metàl·lica radica en el fet que cada arbre té una amplada diferent a la base i, per tant, la peça s'ha de fer a mida, tallant-la a la rambla mateix.

Malgrat la bona acollida de la inauguració, els comerciants i veïns comencen a veure inconvenients en el nou disseny de la via. La Glòria, de la Merceria Rambla, va criticar que “és la mateixa d'abans, però amb les voreres més amples”. Aquesta botiguera va instar l'Ajuntament a “impulsar activitats”, tot i que va denunciar que la “poca llum” que hi ha no ajuda a fer que els ciutadans s'hi passegin.

Marisol Grau, de Grau & Grau, va constatar que l'eix viari “està igual que abans” pel que fa al trànsit de persones. Això sí, ara no poden accedir-hi en cotxe “i aparcar-lo és molt car”. És la mateixa lluita que té Electrodomèstics Calbet. El seu encarregat, en Ramon, va lamentar el perjudici que suposa la manca de circulació de vehicles privats i va reclamar que “es potenciï la rambla”.

Malgrat les possibilitats que ofereix la nova rambla, el propietari de La llar de Pandora, en José, està fent liquidació. “És impossible recuperar el que he perdut en els anys d'obres”, va assegurar.

Voreres “perilloses”

Sobre la rambla, hi ha diferents opinions i múltiples queixes. Una de les més esteses és que les voreres estan al mateix nivell que la calçada. “Això és perillós per la canalla que no sap on ha de parar”, adverteix Francisca Ordeix. A més, Antoni Carmona denuncia la circulació impune de ciclistes pel tram central de la rambla.

Primers problemes per les ambulàncies

Veïns i comerciants ja han estat testimonis en diferents ocasions de l'inconvenient que suposa que la rambla d'Ègara sigui d'un carril per sentit. En aquests deu dies, almenys tres o quatre ambulàncies amb la sirena i els llums d'emergència activats s'han hagut d'esperar darrere d'un o més autobusos. En algun cas, va haver d'avançar pujant a la vorera central.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.