Urbanisme

urbanisme

Balaguer reestrena la muralla set segles després

La muralla s'ha restaurat entre les torres de Bombo i Gerundel·la

Avui dissabte i demà s'hi fan visites a guiades

Balaguer va inaugurar ahir les obres de restauració de la muralla gòtica, en el tram que va de la Torre Gerundel·la fins a la Torre del Bombo. Gràcies a aquest nou tram, rehabilitat, ara s'hi pot passejar per la muralla des de Santa Maria fins a la Torre Blanca o del Bombo, al llarg de mig quilòmetre de recorregut. La vista sobre la ciutat i la comarca és espectacular. Amb la rehabilitació, a més, s'ha creat un espai de descans sobre la torre de l'antic castell de la Gerundel·la i s'ha rehabilitat un lloc de vigilància de la Guerra Civil que es va fer en un dels extrems de la muralla.

L'Ajuntament ha organitzat per a avui i demà visites guiades perquè els balaguerins que vulguin coneguin de prop aquest patrimoni rehabilitat. Es faran avui a les 12 del migdia i les 5 de la tarda demà a les 11:30 del migdia.

La rehabilitació ha costat 274.027,20 euros finançats pel govern de l'Estat a través del Fons Estatal d'Inversió Local. Per aquest motiu el delegat del govern de l'Estat a Catalunya, Joan Rangel, i el subdelegat a Lleida, José Àngel Flores, van acompanyar ahir l'alcalde Miquel Aguilà en la inauguració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.