Urbanisme

urbanisme

Urbanisme suspèn la planta de biomassa de Cassà

Destaca que tant el projecte com l'emplaçament són molt bons però que abans l'Ajuntament ha d'adaptar-hi el pla general

Defensa el POUM de Roses davant la sentència del Suprem

La comissió d'Urbanisme de Girona va suspendre ahir la planta de biomassa d'estella forestal de Cassà de la Selva. El motiu és d'adaptació al planejament, ja que segons el director general d'Urbanisme, Pere Solà, veuen bé “tant el projecte com la ubicació que han triat, prop d'una zona industrial”. El problema és que cal modificar el planejament urbanístic, de manera que els terrenys passin de ser sòl rústic a ser sòl urbà i es prevegi el vial d'accés a la planta. Aquest és un tràmit que ara haurà de fer l'Ajuntament de Cassà abans de poder aprovar la planta.

Roses i Forallac

Solà es va referir també a dos casos polèmics arran de sentències judicials. Un va ser la sentència del Tribunal Suprem que invalida el pla parcial del sector industrial de la carretera de Vilajuïga a Roses, amb la demanda d'entitats ecologistes. Solà va explicar que el Suprem considera que faltava saber el motiu pel qual es canviava l'ús del sòl, i Urbanisme enviarà al tribunal un document en què justifica que “ara és impossible executar legalment la sentència”. Defensa que, un any abans que es publiqués, ja s'havia aprovat el nou POUM, que regulava urbanísticament tot el municipi. Pel que fa a Forallac, la comissió va aprovar el pla especial de la subestació d'Endesa a Forallac, on hi ha també una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que diu que l'emplaçament no és correcte urbanísticament. Amb el pla especial, Solà considera que es complirà la sentència, ja que l'aprovarà el conseller i és una figura que permet aquestes instal·lacions.

Finalment, la comissió va suspendre la proposta del túnel del vent a Castelló d'Empúries i la legalització d'una glorieta i unes escales a Can Juncadella de Lloret, perquè falta l'informe de Medi Ambient.

Pla de Bescanó, Maià i Viladasens

Bescanó

Urbanisme va aprovar el POUM de Bescanó, que preveu la construcció de fins a 1.300 nous habitatges en diverses fases, en què es prioritza un sector a continuació del poble. També incorpora com a sòl urbà la urbanització Mas Llunés, i preveu habitatges per a joves als nuclis d'Estanyol i Trullàs, on també es farà una residència geriàtrica. A Vilanna s'hi mantindrà el que hi ha ara i un petit sector industrial, i al Turó dels Cavalls s'hi farà un hotel i es preservarà l'entorn de la central hidroelèctrica com a zona verda.

Viladasens

La comissió va aprovar el POUM, tot i que ha reduït de 100 a 50 els nous habitatges previstos al nucli principal i també ha aportat una altra solució per resoldre el pas de maquinària agrícola.

Maià de Montcal

Aprovació del POUM, que preveu 37 habitatges nous a la vila i 290 a la urbanització Mas Llorenç, reduint l'àmbit on es volia construir. Bona part del sòl previst s'haurà de reservar per a la futura A-26.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.