Urbanisme

Blanes ja concentra totes les activitats dels clubs en la nova ciutat esportiva

L'Ajuntament vol que la nova llei del comerç del govern català els concedeixi una zona d'exclusivitat per a grans comerços a la ciutat esportiva

Totes les activitats previstes pels clubs esportius per a aquest cap de setmana es faran a les noves instal·lacions de la ciutat esportiva, i l'antic pavelló ja serà història. Les intencions són enderrocar-lo i convertir el buit que deixi en una zona hotelera, d'equipaments culturals i d'oci. De tota manera, es tractaria d'un projecte que va per llarg a causa de l'alt cost econòmic que representaria.

Pel que fa al finançament per mantenir les instal·lacions de la ciutat esportiva i l'aprofitament de l'espai, el govern municipal, que presideix Josep Trias (CiU), demanarà al govern de la Generalitat que concedeixi l'exclusivitat a un espai de 3.000 metres quadrats de la ciutat esportiva en la nova llei del comerç que es tramitarà en aquesta legislatura. Actualment, ni el planejament urbanístic, ni el volum d'habitants de la zona permeten que s'hi pugui ubicar una zona comercial. La pretensió de l'Ajuntament és que excepcionalment se'ls permeti fer-ho, i després oferiran els terrenys a grans distribuïdors. En cap moment, segons va explicar ahir Trias, l'Ajuntament ha pretès crear una zona de petit comerç. L'oferta, doncs, anirà adreçada a grans firmes de roba esportiva o d'electrodomèstics com ara les que hi ha a la sortida de Girona en direcció Barcelona. Serà, però, el govern català el que decidirà.

LA FRASE

Per Blanes i pel futur de la ciutat esportiva volem que se'ns permeti fer una zona comercial
Josep Trias
alcalde de blanes

LA XIFRA

3.000
metres quadrats de la ciutat esportiva es podrien destinar a zona comercial si la Generalitat ho permet.

El cost de mantenir els equipaments

No són pocs els ajuntaments que darrerament es queixen que les retallades de pressupostos van en detriment del cost de mantenir els equipaments, molts dels quals inaugurats en els darrers anys. En el cas de la ciutat esportiva de Blanes, es calcula que pot representar per a la població un cost anual de 500.000 euros en manteniment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.