Urbanisme

El pla general estableix cinc mil habitatges nous a Blanes

Dels 75 habitatges de creixement per hectàrea que es preveien en l'antic planejament s'ha passat al nombre més realista de 38

L'actual pla vol treure habitatges dels turons per recuperar-los com a zona verda

El sòl edificable es concentrarà a la carretera de Lloret de Mar

La crisi econòmica ha frenat el creixement que en principi es preveia a Blanes, i el nou pla general rebaixa a cinc mil els nous habitatges per als propers vint anys, entre els quals hi ha inclosos els 2.000 que ja estaven establerts en el planejament anterior, que va entrar en vigor l'any 1981. El pla anterior preveia un creixement de 75 habitatges per hectàrea amb vista al futur, que ara s'han rebaixat a 38. Ho va explicar ahir el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme del govern municipal de CiU, Carles Gibert. Un dels punts que va explicar és el que fa referència al promontori de Santa Bàrbara, sobre el qual pesa una ordre d'enderroc d'un edifici; l'equip de govern hi va presentar al seu moment un recurs que encara s'ha de resoldre. El pla estableix l'espai on hi ha l'edifici com a zona edificable. És per aquest motiu que el regidor considera absurd afrontar les despeses d'enderroc i després tornar-hi construir. L'Ajuntament va dir que és partidari de fer les remodelacions que calguin i aprofitar el que ja hi ha construït. “No té sentit destruir per tornar-hi a construir”, va concloure. Tornant a les zones edificables, el nou planejament vol reduir sostres edificables en zones que la Comissió d'Urbanisme de Girona considera poc apropiades, com ara els turons que envolten la ciutat, i que formen part del patrimoni paisatgístic. En aquest sentit ja s'han establert contactes amb propietaris que permetin recuperar aquests espais com a sòl municipal. Així doncs, es pretén que el creixement residencial dels cinc mil pisos previstos es concentri majoritàriament al voltant de la carretera de Lloret, on actualment ja se n'han construït uns quants –l'antic planejament urbanístic en preveia 2.000.

Més zona verda

El nou pla d'ordenació urbanística municipal també estableix la conservació i creació de nous espais enjardinats. En aquest sentit es preveu impulsar la zona no edificada de la muntanya de Sant Joan.

Ampliació del port i aportació de sorra a la platja

El termini d'execució és de dos anys i les obres van començar fa un any. L'obra comporta aportar 40.000 metres cúbics de sorra i es va adjudicar per 22,75 milions d'euros.

Protecció dels passejos de s'Abanell i Marina

El Ministeri de Costes ja ha lliurat el projecte per protegir dels embats del mar els passejos de s'Abanell i Marina, i garantir la sorra en les seves platges. La previsió és que les obres comencin el 2012.

S'endreça el carrer de Colom, el cor de la zona turística

L'arranjament d'aquest sector es considera molt important. Les previsions són invertir-hi set milions d'euros, i les obres és previst que comencin després de l'estiu d'aquest any.

Hotels reconvertits en habitatges

El nou planejament inclou la possibilitat que els hotels de quatre i cinc estrelles puguin ser reconvertits en habitatges, però hauran d'esperar dotze anys des de la posada en marxa del pla.

Habitatges per pagar el crèdit de la ciutat esportiva

El pla recull dues finques propietat del consorci entre Ajuntament i Generalitat, on es preveu construir 280 pisos per poder afrontar el crèdit contret amb l'Institut Català de Finances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.