Urbanisme

Urbanisme

Amposta reinventa el centre urbà amb la plaça del mercat

Forma part del projecte del pàrquing soterrat i tindrà 6.800 metres quadrats, 1.300 més dels previstos

Tant el pàrquing com la urbanització de la plaça estaran acabats a l'estiu

L'Ajuntament d'Amposta és a punt de culminar la transformació urbanística del seu centre urbà. I és que les obres del pàrquing soterrat de davant del mercat i de la gran plaça en superfície que el cobreix són a la recta final. De fet, el pròxim mes de maig començarà ja la urbanització d'aquest espai central, que va des de davant del mercat fins al carrer Elisabets. Finalment, aquesta gran plaça de vianants tindrà una superfície de 6.800 metres quadrats, 1.200 més dels previstos inicialment. De fet, el consistori aprovarà en el ple de dilluns diverses modificacions en el projecte i en el contracte de concessió per poder executar l'ampliació.

Ahir l'alcalde, Manel Ferré, va dur a terme una visita d'obres i va explicar com quedarà l'espai. Hi haurà una font triangular amb una pèrgola amb vegetació en un dels laterals del triangle. Serà una plaça dura però s'hi instal·laran testos amb plantes per donar-li vida. A més tindrà també un espai central diàfan amb l'objectiu de poder-hi celebrar actes de carrer. “Serà una plaça per als vianants però a petició dels comerciants de la zona hi haurà un carril per a vehicles, però amb prioritat per als transeünts”, va especificar l'alcalde. Les previsions són que tant el pàrquing soterrat com la plaça puguen estar oberts entre juliol i agost, va assenyalar Abel Pintos, de Grupo Velasco, l'empresa constructora.

Les obres de construcció del pàrquing soterrat de la plaça del mercat van començar al gener del 2010 i sumen un retard de tres mesos i mig. De fet, van estar aturades gairebé dos mesos per la necessitat de desviar els cables de llum i telèfon. A més, per minimitzar les molèsties de soroll i pols per als veïns s'ha fet servir un sistema de construcció nou, que ha consistit a instal·lar una pantalla de micropilotatge a deu metres de profunditat per poder excavar. Les obres tenen un pressupost de 5 milions d'euros i van a càrrec de l'empresa Estacionamientos y Servicios SA, que tindrà la concessió del pàrquing i de la zona blava durant 50 anys. 715.000 euros és el que costa la urbanització de la plaça, 135.000 més dels previstos, fruit de l'ampliació de 1.200 metres quadrats més. Aquests 135.000 els posarà l'Ajuntament: “Perquè som nosaltres els que hem demanat l'ampliació”. El pàrquing tindrà tres plantes soterrades de 2.200 metres quadrats cadascuna i 244 places més 18 per a motos. És el segon pàrquing que tindrà la ciutat després del de la nova zona comercial Futuro Ciudad Amposta.

LA XIFRA

244
places
són les que tindrà el nou pàrquing soterrat d'Amposta en tres plantes de 2.200 metres quadrats.

Reobren el Miquel Granell

Després de gairebé tres mesos d'obres, aquesta setmana s'ha reobert al trànsit el carrer Miquel Granell d'Amposta, concretament va ser dimecres. Això donarà fluïdesa al trànsit urbà, ja que el Miquel Granell és una artèria important de comunicació perquè enllaça l'avinguda de Santa Bàrbara amb la de la Ràpita. Durant tot aquest temps el consistori ha hagut d'instal·lar rètols als principals accessos de la ciutat desviant els cotxes per l'avinguda de Josep Tarradellas. Les obres d'urbanització del Miquel Granell han costat 342.155 euros i les ha executat l'empresa Hidrocanal. L'actuació ha consistit a fer més amples les voreres a més de renovar tots els serveis de la xarxa bàsica. Actualment, continuen en obres diversos carrers de la zona del centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.