Urbanisme

badalona

El ple vota l'enèsim pas per aconseguir el camp de futbol

modificació

El nou projecte d'estadi a Montigalà és més senzill i té un cost de 6'5 milions d'euros, menys de la meitat del previst

L'aprovació arriba gairebé quinze anys després del primer planejament acordat pel govern local

Fa molt de temps que sembla que el nou estadi municipal de futbol de Badalona és a prop de ser una realitat. Gairebé quinze anys, d'ençà que el desembre del 1997, el govern de l'alcalde Joan Blanch (PSC-CiU) aprovés la construcció del complex esportiu del Torrent de la Batllòria, ideat pel prestigiós arquitecte Dominique Perrault, amb un camp amb capacitat per a 6.000 espectadors en el centre de l'actuació. Després d'una cronologia plena d'acords i desacords entre l'Ajuntament i el CF Badalona, primer club de futbol de la ciutat i actor clau en la cristal·lització del projecte, ara sembla que tot plegat va de debò, ja que el ple consistorial votarà avui l'aprovació inicial del projecte executiu de l'estadi.

Aquesta vegada és un projecte basat en el projecte anterior de Perrault, que recull, però, “modificacions i actualitzacions econòmiques com a resposta a la necessitat d'una simplificació tècnica” de la idea original. Altrament dit, més auster i adaptat als temps, que demanen la contenció de la despesa. Conseqüentment, el preu de l'equipament es veu reduït i no supera els 6,5 milions d'euros, una inversió municipal força allunyada dels 14 milions que va arribava a costar l'estiu del 2002 i, encara més, dels 30 milions que es va comentar que ascendia el 2006. Amb tot, la retallada del pressupost per fer la instal·lació no suposarà una reducció de la seva capacitat. En aquest sentit, i tal com va explicar ara fa uns dies el president del CF Badalona, Fermín Casquete, l'estadi continuarà garantint un aforament de 6.000 persones, que es podria veure augmentat si el primer equip badaloní ascendeix de categoria. Com tothom sap, la viabilitat d'aquest etern projecte està condicionada per l'aprovació d'un conveni –que també se sotmetrà a votació avui– per permetre que l'Impsol faci pisos públics al terreny de l'avinguda Navarra en el qual juga l'entitat (veure peça). En aquest sentit, l'Ajuntament es comprometrà a treure a licitació les obres en el termini d'un mes després que s'atorgui l'escriptura de compravenda del terreny. La modificació del tercer conveni, establert entre el club i el consistori, no se sotmetrà a votació, perquè encara no s'ha arribat a un acord entre les dues parts.

150 pisos protegits a l'actual camp

JGN

El conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Impsol per construir habitatges públics a la parcel·la de l'Avinguda Navarra on hi ha el camp esportiu recull l'edificació d'un total de 150 piso. En una zona de 9.111 m² de sostre residencial es faran 108 pisos públics de règim general, i en un segon espai, de 4.032 m², disposarà de 42 pisos més de preu concertat. L'Impsol serà l'encarregat de construir els habitatges, així com les places d'aparcament, els trasters i els espais comercials corresponents. Els criteris d'adjudicació dels habitatges seran fixats conjuntament per l'Ajuntament i l'Impsol, i serà el consistori que gestionarà directament el procés d'adjudicació a través de l'Oficina Local d'Habitatge. Amb l'operació de compravenda, valorada en set milions d'euros, l'Ajuntament transmetrà a l'Impsol el domini i la plena titularitat de les parcel·les. L'Ajuntament s'obliga a treure a licitació la construcció del camp i, segons el conveni, l'urbanització d'aquest projecte immobiliari quedarà supeditada a la finalització de les obres del nou equipament esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.