Urbanisme

urbanisme

Blanes aprova la reforma del passeig

També es va tirar endavant el projecte del carrer Colom i les contribucions especials de l'obra

El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir per unanimitat el projecte d'urbanització del carrer Colom de manera definitiva i va ratificar l'acord que informava favorablement del projecte de reordenació del front marítim. Pel que fa a aquest últim punt, tant ERC com ICV van dir que esperen que el projecte, que s'executarà en dues fases, no converteixi la platja de Blanes en “un malecón”. El consens estableix que cal acceptar el projecte perquè és l'únic que hi ha, i confiar en la garantia del ministeri que aportarà sorra a la platja quan calgui. El projecte no preveu cap solució a la retirada de la sorra, fet que van criticar ERC i ICV, i, en part, perquè, segons Josep Marigó (PSC), el ministeri és ara més conservador pel que fa a “la dinàmica del mar”. En canvi, si l'actuació s'hagués fet abans, segurament haurien posat formigó al mar o haurien fet espigons.

Contribucions

Respecte del carrer Colom, també es van aprovar les contribucions especials que es pagaran, i que representen el 15% del pressupost. Afectarà vint parcel·les, i el cost de les contribucions oscil·larà entre els 10.000 i els 350.000 euros. Quan comenci l'obra, es pagarà el 60% de les contribucions, i la resta, al final. En aquest punt es van abstenir els dos regidors d'ICV.

El pressupost del 2011, prorrogat

El ple també va aprovar l'estat d'inversions i finançament que s'executarà el 2011 i en els exercicis següents, amb els vots en contra d'ICV i el PSC, que troben a faltar la informació sobre el tancament del 2010 i el pressupost del 2011. El tinent d'alcalde d'Hisenda, Joan Burjachs, va admetre que el pressupost està prorrogat i va remarcar la forta contenció en la despesa i l'evolució positiva en els darrers anys, amb una reducció del 20% del pressupost. En aquest punt, Josep Marigó va criticar també la falta de conveni col·lectiu: “Ja fa tres anys que dura, i una empresa com l'Ajuntament, amb 300 treballadors, no pot estar sense pressupost ni conveni col·lectiu”.

El ple d'ahir va ser el primer d'aquest mandat que se celebra a la sala de plens. L'any 2006 va baixar part del sostre i, en obrir-lo per arreglar els desperfectes, es va comprovar que estava molt deteriorat. Les obres han durat sis mesos i han tingut un cost de 275.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.