Urbanisme

urbanisme

Tossa haurà de precisar les modificacions del POUM

La comissió d'Urbanisme demana al consistori que concreti la finalitat d'algunes modificacions

El ple haurà de redactar i aprovar un text refós i tornar-lo a Urbanisme per a la seva aprovació

La comissió d'Urbanisme de Girona demanarà a l'Ajuntament de Tossa que concreti més les modificacions del pla d'ordenació urbanística municipal. En concret, la comissió demana que es precisi més en algunes de les modificacions i que expliqui quina és la finalitat de les mateixes. També es demana que s'excloguin aquelles modificacions que es fan però que no es diu explicitament que són objecte de modificació. Urbanisme instarà l'Ajuntament a redactar un text refós de les modificacions del POUM i les retorni a la comissió per procedir a la seva aprovació, si s'escau. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va dir que “de les modificacions se n'extreu que tota la modificació del pla prioritza els usos hotelers per damunt dels residencials”. En aquest sentit, Urbanisme diu que no pot ser que alguna de les modificacions es facin en funció de la llicència ja atorgada. La comissió demana que es concreti què pot ser residencial i que es concretin les alçades, les fondàries i el nombre de plantes. S'indica, per tant, que l'ús no pot venir determinat per les llicències concedides sinó que ha de determinar-ho el pla. Pel que fa a part de l'eixample i del nucli antic, el pla deixava pendent de resoldre la inundabilitat. Per aquesta raó, tal que l'Ajuntament pogués concedir una llicència d'edificació era preceptiu un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua. L'Ajuntament va fer un estudi d'inundabilitat i en funció d'aquest ara regula on es pot edificar. Per les àrees inundables construïdes, s'assenyala quines alçades no poden ser destinades a habitatge. Per tant, regularitza les zones construïdes i en les no construïdes endarrereix la línia d'edificació. Respecte al front de mar, Solà va explicar que estava regulat per plans especials que definien com es completava l'edificació. La modificació que ha demanat l'Ajuntament decideix en quins dels espais encara buits es pot construir i en regula les alçades en funció de l'entorn. En la comissió també es va tractar un pla de millora urbana de la Mar Menuda. El planejament permetia la construcció d'edificis en una zona que podia distorsionar les visions sobre el turó. El pla de millora fa desaparèixer aquest bloc, i col·loca les edificacions en una posició més allunyada.

Figueres ha d'aclarir quants habitatges van a Vilatenim; hi ha una discordança en les dades.
Pere Solà
director general d'urbanisme
Algunes modificacions a Tossa es fan en funció de les llicències ja atorgades, i ha de ser el pla el que ho determini
Les modificacions del pla de Tossa prioritzen els usos hotelers per damunt dels usos residencials

Punts tractats sobre Figueres

L'Ajuntament de Figueres va demanar una modificació de l'àmbit de les cases dels americans, sota el castell de Figueres. L'Ajuntament vol modificar el pla i fer previsió de sòl per a l'obertura d'un vial que passaria per sota el castell de Sant Ferran. L'Ajuntament també vol obtenir la cessió de l'espai, que és propietat del Ministeri de Defensa i no és d'accés obert, i convertir la viabilitat interna en vials públics. Urbanisme reclama que s'incorpori les al·legacions presentades per Defensa i la prescripció de Foment per separar les construccions 25 metres de la carretera. Un cop es faci, Urbanisme de Girona ho remetrà a la comissió de Catalunya, que és la que haurà de decidir. També es demanava la requalificació de sòl al voltant del camp de futbol de Vilatenim.

Es demana que una àrea passi de sòl no urbanitzable a equipaments esportius. Es preveu també la continuació d'un carrer i la construcció d'uns noranta habitatges unifamiliars, a més de la delimitació d'una zona verda de protecció. L'Ajuntament haurà de fer-hi una sèrie d'aclariments sobre el nombre d'habitatges que es preveuen (es parla de 85 habitatges i també de 97). Urbanisme, un cop aclarits tots els punts, remetrà a continuació aquesta modificació a la comissió de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.