Urbanisme

Barcelona

Veïns i entitats reprenen les protestes perquè no es limiti l'accés al parc Güell

La coordinadora que agrupa els col·lectius contraris a la mesura convoca una concentració demà

El govern, però, manté congelat el polèmic pla

Malgrat que tota decisió sobre el futur del parc Güell no s'adoptarà fins al proper mandat municipal a expenses de quin sigui el dictat de les urnes, la plataforma que agrupa 46 entitats i col·lectius veïnals que s'oposen al tancament de la instal·lació han decidit tornar a la càrrega. Amb l'argument que no s'acaben de refiar de les intencions de l'actual govern municipal, demà han convocat una primera assemblea informativa al parc (11 hores) per refermar la seva negativa que s'apliqui qualsevol mesura que porti implícita una limitació de l'accés a la zona. Un acte on, a banda d'emfatitzar aquest discurs, veïns i entitats discutiran possibles noves accions a realitzar en un període tan estratègic com és la campanya electoral.

Aquesta postura de fermesa ha despertat, però, una certa incredulitat al consistori barceloní, ja que el pla que ha d'establir els usos del parc està ara mateix paralitzat. Malgrat que des del govern es defensa que, més d'hora que tard, s'haurà d'establir algun tipus de mecanisme que reguli el número de visitants a la instal·lació, també es recorda que ara mateix no hi ha ni el consens social ni el polític per posar-ho en marxa. Els últims càlculs xifraven en 30.000 el número de visitants diaris que rep la zona, un volum que es considera del tot desproporcionat per garantir la conservació d'una àrea d'enorme interès patrimonial. En aquesta línia la voluntat de l'Ajuntament era reduir en un 80% aquest flux d'entrades col·locant, per exemple, torns als accessos o obligar els turistes a adquirir una entrada. Els veïns del voltant, però, no en volen ni sentir a parlar d'aquesta possibilitat ja que, entre d'altres motius, exposen que ells sovint utilitzen el parc com a ruta de pas.

LA XIFRA

30.000
visitants
es calcula que cada dia entren al parc Güell. El pla municipal proposava reduir aquesta quantitat en un 80%.

Solucions per la parada de taxis del carrer Olot

Aprofitant la concentració de demà, l'Associació de Veïns de la Salut farà una protesta a les 13 hores a l'entrada del parc del carrer Olot per reclamar una solució a l'estacionament de taxis en aquest punt. I és que la parada existent només permet que s'hi aturin tres vehicles, un número del tot inexistent davant l'alt volum de taxis que s'apleguen a la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.