Urbanisme

TERRASSA

La Generalitat creu que cal actuar de manera urgent al nord de Ca n'Anglada

Els veïns afectats amenacen de fer mobilitzacions després de les eleccions municipals si no es posen dates a l'inici del pla de millora del barri

La Generalitat considera que cal actuar de manera immediata a la zona nord de Ca n'Anglada. El diputat terrassenc de CiU, Josep Rull, va explicar-ho divendres passat en una assemblea convocada per l'associació de veïns afectats pel pla de millora del nord de Can'Anglada.

Després de visitar el barri fa unes setmanes, el secretari general d'habitatge de la Generalitat Carles Sala, i el director de l'Incasòl, Josep Grau, van assegurar que el pla de millora havia de ser una prioritat, tot i que no hi havia pressupost. El primer pas és segregar l'operació d'esponjament de la zona nord de Ca n'Anglada de l'àrea residencial estratègica (ARE) de la Porta Sud, que estaven incloses en un mateix consorci. Mentrestant, cal aportar “tots els recursos que facin falta”, segons Rull, perquè la transició es faci en les millors condicions possibles. Per tant, en els pisos més degradats s'hauran de fer petites inversions concretes de rehabilitació, com per exemple eliminar-hi humitats. Això sí, aquestes millores i el desenvolupament hauran d'esperar a l'aprovació dels pressupostos.

L'altra opció és reallotjar els afectats dels habitatges que estiguin en més mal estat. La tinenta d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, va recordar que una de les possibilitats és reallotjar els veïns als habitatges socials de Torre-sana, però cal aconseguir el finançament per comprar els pisos.

Labòria va retreure a la Generalitat que no estigués present a la visita. “Si ha de servir perquè es creguin el projecte i ho tirin endavant, encantada, perquè és prioritari per la ciutat”, va subratllar. L'Ajuntament espera ara reunir-se amb els responsables de l'Incasòl.

El president de l'associació d'afectats, Andrés Zamora, va advertir que deixaran de marge “tres mesos” després de les eleccions perquè es posin dates a l'esponjament o es rehabilitin “a cost” els edificis més degradats. Si en els primers mesos del proper mandat no hi ha cap resposta del consorci, hi haurà “mobilitzacions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.