Urbanisme

barcelona

Hereu promet 15.000 pisos de protecció oficial

El candidat del PSC aposta per rehabilitar el 15% dels habitatges de la ciutat i per instal·lar un miler d'ascensors

Per parlar de política d'habitatge, el candidat a revalidar l'alcaldia de Barcelona pel PSC, Jordi Hereu, va escollir ahir un barri emblemàtic en aquest aspecte, el de Congrés i els Indians, que inclou la zona amb els humils polígons de pisos construïts pel Congrés Eucarístic del 1952 i el conjunt d'illes on es van instal·lar indians que tornaven de fer les Amèriques. Un entorn urbanísticament peculiar on Hereu va prometre la promoció de 15.000 habitatges de protecció oficial en sis anys, dels quals 641 serien per primera vegada en dret de superfície a 75 anys –és a dir, que es mantindria “un actiu per a la ciutat”, segons l'alcaldable– i 600 més amb serveis per a gent gran. Altres apostes són rehabilitar el 15% dels habitatges de la ciutat i instal·lar un miler d'ascensors, fins i tot en finques dels anys 50 i 60 sense espai a dins i que obliguen a situar-lo a l'exterior.

Així, en un barri modest amb essència encara cardenalícia, ni que sigui pel nom d'alguns carrers, i amb la plaça que actualment ocupa l'antic canòdrom on els llebrers es deixaven la vida, Hereu va voler deixar clar que “Trias va anar als Estats Units per dir que calia desenvolupar polítiques d'habitatge”, quan el candidat socialista considera que “Barcelona n'és un referent actiu” fins i tot en plena crisi. L'alcaldable remarca que “hem lluitat contra les distorsions del mercat i l'assetjament immobiliari”, tot recordant el pla d'habitatge encetat el 2009 “pensat per a qui no té habitatge o el té en males condicions”.

Com tota bona promesa electoral, la d'Hereu es basa a posar unes xifres al damunt de la taula, però les compara amb accions ja dutes a terme, perquè resultin versemblants. Així va anunciar actuacions de rehabilitació –gran esperança del sector de la construcció– en el 15% dels habitatges de la ciutat en el proper mandat, quan en el darrer ja es va arribar al 13%. Implicaria invertir 130 milions d'euros, 60 per part de l'Ajuntament.

Un capítol clau en la política d'Hereu ha estat la instal·lació d'ascensors, amb 800 des de finals del 2008 i 23 milions d'euros invertits. Pels propers quatre anys, parla de 1.000 ascensors i de 32 milions d'euros, que millorarien la qualitat de vida de 14.000 famílies.

LA FRASE

Hem fet habitatge i hem lluitat contra la distorsió del mercat i contra l'assetjament immobiliari
Jordi Hereu
candidat del psc a barcelona

Aplaudiments als comerciants

Hereu va tenir paraules d'agraïment per als comerciants per haver “aguantat amb molta fermesa” davant la crisi. En un acte sobre comerç al qual han acudit representants dels mercats de Barcelona i hotelers, just l'endemà d'un altre acte al mercat de Santa Caterina, el candidat socialista va reiterar la promesa de fer arribar els turistes als barris, perquè en consumeixen l'oferta comercial.

“Mai no abandonarem el comerç de proximitat perquè forma part de la nostra identitat”, va assegurar Hereu, que va visitar el mercat de la Boqueria i la fira de Sant Ponç, al carrer Hospital (al Raval), on va coincidir amb l'alcaldable convergent, Xavier Trias. Així, Hereu va confrontar el significat del mercat de proximitat amb “el mercat internacional financer que no ha servit a la gent”.

agències

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.