Urbanisme

salou

L'entorn de l'església de Santa Maria del Mar s'enjardinarà i serà públic

L'Ajuntament i l'Arquebisbat han signat un conveni de permuta que possibilita alliberar la parròquia de l'edifici de Càritas, que s'enderrocarà

Les dependències de Càritas, que estan situades en un edifici annex a la parròquia de Santa Maria del Mar, es traslladaran a l'edifici conegut com la Casa dels Mestres, al carrer Barcelona. L'Ajuntament de Salou ha signat un conveni de permuta amb l'Arquebisbat de Tarragona per mitjà del qual podrà transformar l'entorn urbanístic de la parròquia.

L'Ajuntament de Salou enderrocarà l'edifici del carrer Ponent on es farà un projecte de rehabilitació de l'entorn per convertir l'actual pati en una zona enjardinada d'accés públic. Paral·lelament, des de l'església de Santa Maria del Mar es compta amb un avantprojecte de rehabilitació i restauració del conjunt de l'església, que ha estat informat favorablement pel servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura de la Generalitat.

L'actuació urbanística afecta una superfície de prop de 640 metres quadrats, que inclou l'edificació, el jardí i dues puntes de terreny situades just a tocar de l'àbsida de l'església. A més, segons la qualificació del pla urbanístic, hi ha una altra petita porció de terreny, de 182 metres quadrats, que és contigua amb el carrer Mestral i que també s'obrirà al públic. L'actuació suposarà una renovació notable a la zona. Per una banda, s'alliberarà visualment l'edifici de la parròquia i, per l'altra, esponjarà i s'obrirà al públic una àrea important del centre del municipi.

Pere Granados, alcalde de Salou, es mostrava satisfet per l'acord final, ja que, com explicava, “aquesta bona entesa permetrà dignificar l'entorn de Santa Maria del Mar i donar-li un aspecte més digne”.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, i mossèn Santiago Soro, de la parròquia de Santa Maria del Mar, van signar dimarts el conveni. En el document es detalla el trasllat de les dependències de Càritas a l'edifici de la Casa dels Mestres, al carrer Barcelona, prop de la futura llar del jubilats, segons proposta actual. El trasllat significarà una millora en el servei que Càritas ofereix a les persones necessitades, donat que l'edifici de la parròquia ha quedat petit amb el pas dels anys i amb l'increment dels serveis que s'hi ofereixen.

El pressupost municipal del 2011 de Salou inclou una partida de 523.000 euros en reformes al nucli antic, al carrer Ponent i actuacions de millora general.

LA XIFRA

640
metres quadrats
es recuperaran per a l'ús públic a l'entorn del carrer Ponent i de l'edifici de la parròquia.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.