Urbanisme

urbanisme

Aproven l'ampliació d'Haribo a Cornellà

La comissió d'Urbanisme va aprovar ahir el nou POUM de la vila, que preveu 700 nous habitatges

També va donar el vistiplau al nou pla de la Tallada

La comissió d'Urbanisme va aprovar ahir el nou pla d'ordenació urbanística municipal de Cornellà del Terri. Això inclou l'ampliació d'Haribo, que és una de les principals indústries del Pla de l'Estany i que fa temps que té en projecte un important creixement per augmentar la producció. D'aquesta manera s'haurà de reordenar l'espai viari proper a la fàbrica, perquè aquesta pugui ajuntar totes les naus. D'altra banda, el POUM de Cornellà preveu també ampliar amb setze hectàrees la zona d'activitat econòmica de Pont-xetmar. Pel que fa a l'àmbit residencial, la comissió permetrà construir 700 habitatges, en comptes del miler previst inicialment. En un principi es permetrà construir als entorns de Borgonyà i Cornellà, i a mitjà termini l'objectiu és unir aquests dos nuclis. A més, és on es volen concentrar els espais lliures i equipaments, com la nova escola. Finalment, al nucli de Ravós només s'hi podran fer actuacions de millora. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va indicar que ara l'Ajuntament té tres mesos per presentar el document definitiu –un fet inusual–, per així accelerar la tramitació del creixement d'Haribo.

POUM de la Tallada

La comissió també va aprovar el POUM de la Tallada d'Empordà, que preveu creixements a llarg termini a l'entorn dels nuclis urbans de la Tallada i Tor. En total, es podran fer 200 nous habitatges, que permetrien créixer en 600 persones. El pla també s'adapta a la nova variant de la C-31.

LA FRASE

Hem donat tres mesos a l'Ajuntament perquè aprovi el text refós i així accelerar el creixement d'Haribo
Pere Solà
director general d'urbanisme

Sant Pere del Bosc de Lloret serà un hotel

La comissió va aprovar la conversió de l'edifici modernista de Sant Pere del Bosc de Lloret –dissenyat per Puig i Cadafalch– en un hotel, garantint-ne la conservació. S'hi faran 24 habitacions, spa i piscina. D'altra banda, també es va acordar fer una petita actuació al nucli de Sant Pol de la Bisbal d'Empordà, per recuperar per a ús públic uns jardins. Finalment, es va aprovar la proposta de l'Ajuntament de Girona de posar ascensors a la via pública en blocs antics a Vila-roja, el Pont Major i Sant Narcís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.