Urbanisme

urbanisme

Segona fase de les cases de l'Onyar de Girona, a l'estiu

La rehabilitació d'un nou tram afectarà les façanes entre el pont de Sant Agustí i el pont de Ferro

L'Ajuntament tanca els acords amb els veïns

L'Ajuntament de Girona preveu que serà a final d'estiu quan comenci la segona fase de rehabilitació de les façanes de l'Onyar. Aquesta segona fase de millora d'una de les imatges clàssiques de la capital gironina afectarà alguns edificis a tocar del pont de Sant Agustí d'aquest punt fins al pont de Ferro o de les Peixateries Velles.

En els últims mesos, l'Ajuntament de Girona ha anant tancant els acords amb els diversos propietaris dels immobles, ja que el compromís és analitzar cas per cas per posar-se d'acord en els elements en què s'actuarà. La voluntat és que el cost per propietari vagi en consonància amb l'estat de la façana, perquè en els casos que ja s'hi ha fet manteniment els propietaris paguin poc. L'estudi previ assenyalava molts elements que des de l'any 1983 quan es va fer la rehabilitació històrica s'havien fet malbé i enlletgeixen la imatge de postal.

LA XIFRA

83
façanes
es preveu que es rehabilitaran en total, i ja se n'han fet 17 en una primera fase del projecte.

Un any després del primer tram

Si l'obra de la segona fase comença a final d'estiu, arrencarà gairebé un any després que s'acabés la primera fase de les 17 façanes que fins ara ja s'han repintat i se n'han canviat elements estructurals amb un cost global superior al mig milió d'euros. Això suposa que la rehabilitació s'allargarà molt en el temps perquè encara faltarà l'execució del tram de façanes entre en el pont de Ferro i el pont de Pedra. També s'haurà de veure si el nou govern municipal de CiU introdueix canvis en aquest projecte singular que ha impulsat el govern tripartit a la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.