Urbanisme

urbanisme

La reforma del nucli antic de Begur estarà enllestida totalment per Sant Joan

S'està acabant la darrera fase, que afecta tres carrers de la part alta de la vila

Es va començar a fer l'any 1996 i l'alcalde no descarta poder ampliar-ho

La reforma del nucli antic de Begur, que es va començar a idear el 1991 i a executar el 1996, estarà totalment enllestida de cara a les festes de Sant Joan, aquest mes de juny. Això serà possible amb l'acabament de les obres de la segona etapa de la quarta i darrera fase, que afecta tres vials: els carrers de Vera i del Metge Pi i el corriol de la Vera.

La darrera fase es va adjudicar a finals d'any a l'empresa Rubau Tarrés per 578.000 euros, el que va representar una baixa del 38% respecte al preu de licitació, que era de 934.567 euros. El projecte, que compta amb una subvenció de la Generalitat de 600.000 euros, preveu millorar el paviment, com també els serveis públics. La resta del cost és assumit per l'Ajuntament i els veïns, amb contribucions especials, com s'ha fet en les tres fases anteriors.

El 1995 es va decidir tirar endavant la remodelació del nucli antic i l'any següent es va executar la primera fase, que va ser complicada per la roca dura del subsòl. L'actuació es va fer a les places de l'Església i de la Vila i al carrer Bonaventura Carreras. Es va inaugurar el 17 de maig del 1997.

Aquell mateix any ja es va fer la segona fase, que va afectar els vials Concepció Pi, Pi i Ralló i Forgas i Elias i la plaça de Forgas. Les dues primeres fases van costar 1 milió d'euros. La tercera fase es va centrar en els carrers Sant Pere, Farmacèutic Mató, del Casino i de Sant Antoni.

LA XIFRA

38
per cent
es va reduir el cost de l'obra que ara s'executa durant la seva adjudicació a l'empresa Rubau Tarrés.

LA FRASE

No oblidem actuacions en altres sectors, sempre que la situació econòmica ho permeti
Joan Català
alcalde de begur

Una iniciativa ideada fa ara vint anys

La remodelació del nucli antic de Begur, format per carrers estrets, es va idear a finals de l'any 1991. L'objectiu no era altre que convertir el nucli en una gran zona de vianants i, al mateix temps, aprofitar per millorar els serveis públics. Davant l'alt cost del projecte, es va decidir aturar-ho esperant buscar subvencions de la Generalitat i fer-ho per fases.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.