Urbanisme

TORTOSA

L'Incasòl enderroca 40 habitatges en estat ruïnós al barri de Sant Jaume

L'Ajuntament projecta la rehabilitació d'aquesta zona històrica i presentarà la proposta a la pròxima convocatòria de la llei de barris

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha acabat, després de mesos de treball, l'enderroc d'habitatges i la neteja del barri de Sant Jaume, al nucli antic de Tortosa. Concretament s'han enderrocat uns 40 habitatges en estat ruïnós, que eren propietat de l'Ajuntament o del mateix Incasòl. Aquest és el pas previ a la rehabilitació integral del barri, que l'Ajuntament pretén finançar amb la pròxima convocatòria de la llei de barris, probablement el 2012. “Deixem la primera fase d'enderrocs finalitzada i hem actuat en un 40% de la superfície del barri”, va explicar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

L'actuació de l'Incasòl ha tingut un cost d'1,2 milions d'euros i és visible des del passeig de Ronda i la plaça de Sant Jaume, on la imatge de cases mig tombades, amb molta presència de brossa i enderrocs, ha deixat pas a un barri net tot i que pendent de rehabilitar. Pel que fa al projecte de reforma del barri de Sant Jaume, inclou la construcció d'un nou equipament, una plaça i un carrer que el creuarà transversalment des de la catedral fins la comissaria de la policia local. L'objectiu de l'Ajuntament és fer un barri totalment nou, però respectant la seua configuració històrica. Durant els pròxims mesos l'Ajuntament de Tortosa presentarà el projecte de rehabilitació del barri a la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre i a la de patrimoni i una vegada el projecte estigui aprovat podrà concórrer a la llei de barris.

LA FRASE

Hi havia habitatges ocupats i hem buscat el reallotjament dels veïns. Hem actuat en un 40% del barri
Ferran Bel
ALCALDE DE TORTOSA

LA XIFRA

1,2
milions d'euros
ha invertit l'Incasòl en l'enderroc d'habitatges i la neteja del barri de Sant Jaume.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.