Urbanisme

vilanova i la geltrú

S'inaugura avui la rambla del Far després d'anys de reivindicacions veïnals

El projecte urbanitzador de l'antic torrent de la Pastera té zones verdes i esportives, àrees de joc per als infants i espais per a la gent gran

Els veïns i veïnes del barri del Mar de Vilanova i la Geltrú han vist resolta una de les seves principals reivindicacions, la recoberta del torrent de la Pastera. Avui s'inaugura la nova rambla del Far, un projecte d'urbanització que ofereix un nou espai per a la ciutat en el qual es combinen zones verdes i esportives, de passeig, àrees de joc infantil i espais per a la gent gran. Fa més de vint-i-cinc anys que els vilanovins reclamaven el cobriment d'un espai en el qual s'acumulava fang i brossa i que emetia pudors durant moltes èpoques de l'any.

Les obres, que es van iniciar a finals del 2010, han costat tres milions d'euros i han suposat la urbanització de 13.000 metres quadrats, segons ha informat el nou regidor d'Urbanisme per Convergència i Unió, Joan Giribet: “No és un èxit només per als veïns del barri de Mar, sinó per a tota la ciutat”. Giribert també assegura que les obres han posat fi a un problema que “la ciutat ha arrossegat durant molts anys” i han permès trencar “una gran barrera” entre el barri i la resta de la ciutat.

Participació ciutadana

Segons Giribert, el projecte d'urbanització del torrent s'ha fet tenint en compte l'opinió dels veïns. A través del taller El Torrent de la Pastera. Com te l'imagines?, els ciutadans han pogut aportar idees sobre com volien que fos la nova rambla. De fet, han estat els mateixos veïns els qui n'han acabat triant el nom.

Per Giribert, “no només s'ha resolt el tema d'un equipament sinó que els permetrà viure de manera totalment diferent i serà una ajuda en els temes de seguretat perquè és una zona que estarà ben il·luminada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.