Blanes proposa que el Marimurtra pugui fer més equipaments

L'Ajuntament de Blanes ha fet una altra oferta a la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, pel litigi que mantenen per una zona verda que la fundació té dret que el consistori li expropiï. El regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), ha proposat a la fundació que aquests terrenys, qualificats com a zona verda, passin a ser d'equipaments, amb una edificabilitat màxima de 4.000 metres quadrats de sostre, i on el jardí es podria expandir, possibilitat que ara no té ja que es tracta d'uns terrenys qualificats de zona verda.

Aquesta nova oferta substitueix la que anteriorment havia fet el govern, de cedir una parcel·la en una altra zona de la ciutat a la fundació. Aquesta oferta va ser rebutjada per la fundació, ja que segons apunta el director del Marimurtra, Jordi Masbernat, era del tot insuficient. De fet, la fundació havia decidit portar el litigi al tribunal d'expropiació. Masbernat va assenyalar ahir que ara el patronat de la fundació és qui ha de decidir si accepta aquesta nova oferta. Tot i això, el director del Marimurtra va denunciar que en el procés negociador «s'ha menystingut institucionalment» la fundació, que no ha estat tractada «amb la deferència que es mereix». La setmana vinent el patronat de la fundació prendrà una decisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.