L'Ajuntament no comprarà la casa del carrer Major de Castell d'Aro

La Generalitat en denega l'enderrocament

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha decidit que no comprarà l'immoble, amb el propietari del qual negociava des de principis d'any, al nucli de Castell d'Aro. Segons sembla, l'equip de govern ha optat per abandonar el projecte després de rebre un informe del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en el qual es mostraria desfavorable a l'enderrocament de la casa, situada al carrer Major de Castell d'Aro.

L'immoble està situat just davant de l'entrada de l'antiga fleca Montiel i fa cantonada amb les escales de la pujada de l'església. És un edifici molt degradat, d'uns 60 m² de planta amb una part de pati. El cost de l'operació estava fixat en uns 180.000 euros i fins i tot es preveia tenir una subvenció de la Diputació.

La compra estava condicionada al fet que la Generalitat donés el vistiplau a l'enderroc de l'immoble, i la intenció de l'equip de govern era fer-hi una plaça d'uns 100 m² per millorar el nucli urbà de Castell d'Aro.

Des del govern municipal es valorava molt positivament l'adquisició d'aquest edifici perquè suposava una oportunitat que s'havia d'aprofitar per millorar el nucli urbà i, d'aquesta manera, esponjar aquesta zona.

En canvi, des de l'oposició, ICV era del parer de recuperar l'immoble per destinar-lo a un ús més social, com ara un alberg o una oficina per promoure accions turístiques. Per ICV, l'objectiu havia de ser conservar i potenciar el nucli antic amb un edifici que servís com a element dinamitzador per potenciar, per exemple, la ruta de les fonts.

Declarat bé cultural

El nucli antic de Castell d'Aro va ser declarat l'any 1996 bé cultural d'interès nacional, en reconeixement al seu gran valor arquitectònic i històric. La zona està tutelada directament pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i tota tramitació urbanística que es vulgui fer i que afecti qualsevol immoble de l'àmbit ha de rebre el seu vistiplau. Respecte a l'immoble que volia comprar l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, el govern de la Generalitat de Catalunya hauria redactat un informe pel qual no autoritzava aquest enderrocament, perquè l'immoble que està situat just al darrere d'aquesta casa no té cap valor històric, ja que es tracta d'una casa de construcció moderna. Així doncs, si es procedís a l'enderroc d'aquest immoble, quedaria al descobert tota l'obra de construcció nova de la casa adjunta, i tindria un fort impacte visual a la zona, ja que està envoltada de cases antigues. Per tant, amb aquesta informació sobre la taula, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha decidit no comprar aquesta casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.