Llum verd definitiu a més d'un miler d'habitatges al pla parcial de la Sínia de les Cabeces de la Torre

La Comissió Territorial d'Urbanisme ha donat llum verd definitiu al pla parcial de la Sínia de les Cabeces de Torredembarra, tot un gran eixample de 25 hectàrees al nord de la vila on està previst que es construeixin fins a 1.023 habitatges (amb una densitat de 40 per ha, i una ocupació de 0,5 m² el metre quadrat) de diverses tipologies: blocs plurifamiliars, cases adossades en filera i xalets unifamiliars. Es tracta d'un sector fins ara qualificat com a sòl urbà no delimitat, relativament pla, central dins del municipi, que a banda de fins residencials està previst també per a altres activitats. Així, un 45% del total seran espais de cessió a l'Ajuntament, que els destinarà a zones verdes o a equipaments, aquests darrers situats davant el sector urbanitzat existent, per donar servei a tots dos sectors.

Vials cap al centre i l'est

La Generalitat, això sí, ha condicionat el desenvolupament del sector a la inclusió en el text refós de nous vials de connexió, ja que es considera que la zona «no té bons accessos a l'anella viària» de la Torre. Per aquest motiu, en el seu dia ja es va posar com a condició que els promotors es fessin càrrec del cost d'un vial de connexió amb la ronda cap a l'oest, si bé finalment s'ha optat per dibuixar-lo cap a l'est, on enllaçarà per mitjà d'una nova rotonda amb la carretera de la Pobla de Montornès, que al seu torn té entrada a la variant de l'N-340.

A banda d'aquest vial, la comissió ara encara ha demanat que se'n prevegi un altre: la connexió directa cap al sud, fins al nucli urbà consolidat, per mitjà de l'allargament fins al centre d'un dels carrers existents, perquè oxigeni de trànsit el nucli històric. El govern demana al consistori que jerarquitzi els nous vials i els prevegi més amples, de 18 a 20 metres els principals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.