Carreteres remodelarà les travesseres de Ripoll abans de traspassar-les a l'Ajuntament

La direcció general de Carreteres rehabilitarà i millorarà les travesseres urbanes de Ripoll de les carreteres C-151, N-260 i N-152, aquestes dues últimes, ara del govern de la Generalitat. Ho va anunciar ahir en el ple el regidor d'Urbanisme, Eudald Casas, que va informar que, un cop enllestides les obres, el govern traspassarà la titularitat d'aquestes vies a l'Ajuntament. La inversió total és de 3 milions d'euros i l'actuació més important es durà a terme a la carretera de Sant Joan de les Abadesses, entre el giratori del polígon Mas d'en Bosch i la de Ribes. Amb una inversió de 2,5 milions d'euros, es traurà tot el paviment antic, per renovar-hi i soterrar-hi tots els serveis, per fer-hi una xarxa separativa d'aigües i per renovar-hi l'enllumenat. A més, s'hi millorarà la senyalització i els drenatges, abans de restituir-hi l'asfalt i de pintar-hi i instal·lar-hi la senyalització nova. Les obres començaran aquest any i s'enllestiran a principi del 2009.

La direcció general de Carreteres invertirà l'altre mig milió d'euros en la millora del tram de la carretera de Barcelona entre Cal Deu i la plaça Gran, i també en el tram de la carretera de Ribes entre la cruïlla amb les carreteres C-17 i N-260 i el carrer Progrés. En aquest cas, els treballs consistiran en la renovació de l'asfalt, en la millora de la senyalització horitzontal i vertical i en la construcció de passos de vianants elevats. Aquesta segona fase de les obres s'acabarà a finals del 2010. Amb aquestes actuacions, a càrrec de Carreteres, el consistori ripollès tanca molts anys de reivindicacions.

En el ple d'anit, CiU, a l'oposició, va demanar al govern local bipartit, d'ERC i el PSC, que reclamés a la Generalitat que a banda d'arreglar les travesseres en mantingui la titularitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.