Malgrat posa a l'abast de tothom cartografia històrica a través de Google Maps

L'Ajuntament de Malgrat, a través de l'Arxiu Municipal, posa a les mans de la ciutadania la consulta de mapes històrics del municipi. El nou servei, al qual es pot accedir a través del cercador Google Maps, permet sobreposar antics mapes i fotografies amb imatges de satèl·lit actuals. Segons confirmen fonts municipals, Malgrat és un dels primers ajuntaments que posa en funcionament aquest servei amb material d'alta resolució «que combina continguts geogràfics antics amb modernes imatges i cartografia dels últims anys». La idea està inspirada en els treballs de publicació de mapes que ha fet la Biblioteca Nacional d'Escòcia.

Aquest nou servei ofereix la possibilitat de descobrir de manera gratuïta i detallada un gran nombre de mapes i fotografies. «De moment, el volum del fons cartogràfic digital publicat és de 70 gigabytes i el valor dels mapes històrics combinat amb la popularitat de Google Maps facilita al públic en general la visualització i comprensió dels canvis en el territori», especifiquen les mateixes fonts. El servei té un funcionament molt intuïtiu, ràpid i fàcil d'utilitzar, amb la possibilitat de sobreposar mapes amb diferents transparències, i amb un sistema de navegació «que afegeix la possibilitat de fer zooms i desplaçaments directament sobre qualsevol zona visualitzada». Així mateix, aquesta funcionalitat serveix de suport per a tècnics i especialistes en la planificació i coordinació de projectes, ja que hi ha la possibilitat de comparar els mapes històrics amb cartografia topogràfica i cadastral. De moment, la col·lecció de mapes relacionats inclou, entre altres documents, el plànol geomètric amb edificació de carrers de l'any 1893, dotze plànols de l'any 1954 corresponents a Trabajos topográficos de Catastro parcelario, una col·lecció de fotografies aèries del delta de la Tordera dels anys 1966, 1975 i 1984 i cinc plànols corresponents a l'aprovació de les qualificacions urbanístiques del POUM de l'any 2005, i el plànol de resultats de les eleccions al Parlament Europeu del 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.