Mataró anuncia que tindrà els primers pisos fets amb contenidors l'any que ve

La promoció, pionera a Catalunya, inclou 30 habitatges que es construiran a Figuera Major tot i l'oposició veïnal

Un dels socis d'Alonso y Balaguer, Lluís Alonso, defensa que tot i que els habitatges estiguin fets amb xapa, la qualitat arquitectònica i el disseny serà extrema, gràcies als avenços que fins ara el sector no ha sabut aprofitar. «Estem construint com fa 100 anys i hem d'apostar per sistemes industrialitzats com fa dècades que utilitza el sector de l'automoció o la mecànica», va afegir-hi Alonso, que considera que entre els punts forts del projecte hi ha l'estalvi de temps i de diners. D'una banda, s'assegura que les obres podrien acabar-se en tan sols sis mesos i que el cost del metre quadrat és de només 600 euros, respecte als 900 euros dels habitatges de totxo. Un preu final, que segons el regidor Francesc Teixidó, es traduirà en un lloguer que podria ser inferior als 300 euros.

La seixantena de contenidors que es necessitaran s'obtindrien dels excedents que ara hi ha a diferents ports europeus, es manipularan individualment en un taller i es deixaran a punt per dipositar-los als terrenys de la riera de Figuera Major. Un cop hi arribin només caldrà ajuntar-los, apilar-los i instal·lar-hi tots els serveis per acabar de configurar l'edifici. Tot i ser conscient del rebuig que la construcció de més pisos ha provocat entre els veïns de la zona, Teixidó assenyala que el projecte es tornarà a explicar a la comissió específica que s'hi va crear. «Obrim un període de converses per millorar la proposta i per intentar identificar els usos de l'equipament que hi haurà», va explicar el regidor, que també va puntualitzar que aquest espai es farà seguint els sistemes constructius tradicionals.

El que no dubten els responsables del projecte és que aquesta serà una de les «actuacions emblemàtiques del país» i una aposta de futur ja que «d'aquí a uns anys aquesta manera de construir serà habitual». Tot i que de moment el govern de Mataró no en preveu fer més d'aquest estil, Francesc Teixidó, sí que aposta per continuar explorant «nous sistemes alternatius i imaginatius» aplicats a la construcció d'habitatge públic.

Sorteig dels nous habitatges del carrer Churruca

La societat municipal Prohabitatge efectuarà divendres al centre cívic de Pla d'en Boet el sorteig per adjudicar els nou habitatges en règim de protecció oficial a preu concertat del carrer Churruca. Els pisos s'adjudiquen amb plaça d'aparcament i traster i han rebut 16 sol·licituds. Un cop realitzat el sorteig, els nous propietaris rebran els plànols de l'edifici perquè puguin estudiar-ne les característiques. Abans del 20 de juliol es convocarà els adjudicataris de nou perquè triïn els pisos sobre plànol, respectant l'ordre del sorteig, i per formalitzar la reserva. Tot i que encara no s'ha concretat el dia, Francesc Teixidó també va anunciar que els propers dies també es faria el sorteig dels 94 habitatges que l'Incasol ha fet al barri de Pla d'en Boet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.