El govern i l'Ajuntament volen fer un auditori, dos hotels i un pàrquing a l'Illa de Blanes

El consistori ha decidit quins solars cedirà perquè s'hi facin pisos

L'acord institucional signat el mes d'abril entre el consistori i la Generalitat per desenvolupar el projecte de l'Illa de Blanes establia tres mesos de termini perquè s'assolís un acord, que finalitzen a finals d'aquest mes. L'esbós del principi d'acord que va quedar finalment sobre la taula ahir entre les dues parts en una reunió celebrada a Barcelona estableix que a l'Illa de Blanes es farà un hotel i un hotel d'apartaments, un auditori i equipaments municipals, a més d'un aparcament de mig miler de places i una gran zona verda.

De la zona dedicada a equipaments fins i tot ja s'ha parlat de situar-hi el nou ajuntament. Segons es preveia a l'acord institucional de l'abril, l'Ajuntament havia de cedir sostres edificables destinats a diversos usos, entre els quals hi havia el de fer-hi pisos per eixugar el deute contret amb l'Institut Català de Finances per a la construcció de la Ciutat Esportiva. Els dos principals solars que, en un principi, cedirà l'Ajuntament estan situats un al costat del CAP de davant de l'estació d'autobusos, on normalment aparquen ara camions, i un altre a prop de la deixalleria. Gràcies a aquestes cessions, la Generalitat es compromet a la urbanització dels exteriors de la Ciutat Esportiva i a fer les instal·lacions que falten i el parc que hi haurà a la zona de l'illa. A l'interior del pavelló, que ja està construït, falta bàsicament el material esportiu, com cistelles i porteries, però de moment no hi ha diners per pagar-lo.

El govern municipal va declinar ahir fer declaracions sobre el contingut de la negociació i es va limitar a assenyalar que la d'ahir va ser «només una reunió de treball com tantes altres que s'han fet fins ara». Per la seva part, el portaveu del grup municipal d'EUiA-ICV, a l'oposició, Joan Salmerón, va recalcar que «s'està treballant i que Blanes serà capaç de desencallar el tema de l'Illa de Blanes i la Ciutat Esportiva». Salmerón també va criticar Esquerra per no haver anat a la reunió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.