El PSC critica el tracte de l'Ajuntament de Blanes amb la Fundació Carl Faust

El PSC de Blanes va criticar ahir el tracte que ha tingut l'Ajuntament amb la fundació Carl Faust, responsable del jardí botànic Marimurtra, pel litigi que mantenen per uns terrenys a la muntanya de Sant Joan. Els socialistes acusen el govern d'«inoperància» i de practicar «el menyspreu» envers la fundació. El PSC va afirmar que va fer de mitjancera, amb el consentiment d'ambdues parts, i que assegura que va presentar una proposta que no havia de comportar cap indemnització econòmica. Els fonaments de la proposta que havia de formular el PSC es basaven en recompondre les relacions entre el consistori i la fundació, en reconèixer els legítims drets de la fundació i trobar una sortida viable per ambdues parts que assegurés que els objectius fundacionals de l'entitat estarien garantits en el futur, i en el reconeixement que Blanes no pot fer front, «ni ara ni en el futur», a l'import econòmic que demanava la fundació. A partir d'aquests objectius, el PSC assenyala que va proposar la requalificació del bosc objecte de litigi com a zona d'equipaments privats amb la finalitat que el jardí botànic es pogués modernitzar i potenciar a tots nivells i complir els fins fundacionals del fundador; aprofundir l'estudi presentat verbalment pel regidor d'Urbanisme en el sentit de dotar la zona del bosc dels metres de sostre suficients per assolir els objectius de la fundació i per fer viable econòmicament tota l'operació, i reconèixer i indemnitzar la fundació, en forma de dotació d'un major sostre, pels anys que la finca ha estat qualificada com a zona verda.

El PSC demana a les dues parts que es pronunciïn sobre aquesta proposta i que s'eviti un camí que hipotequi el futur de la vila, així com que es potenciï el jardí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.