Vilafranca reclama que el govern català aturi tots els plans territorials fins que aprovin l'àmbit Penedès

El ple de Vilafranca del Penedès va aprovar dimarts per unanimitat una moció presentada per l'alcalde, Pere Regull (CiU), a petició de la plataforma per una vegueria pròpia, en què es reclama que el govern català «suspengui cautelarment qualsevol previsió o disposició del pla metropolità que afecti les comarques del Penedès, així com les del pla territorial del Camp de Tarragona o del pla territorial de la Catalunya Central» perquè l'execució d'aquests plans podria escapçar les funcions del pla territorial parcial del Penedès, que encara s'ha de crear. L'Ajuntament comunicarà aquesta setmana l'acord del ple al president de la Generalitat, José Montilla, i als departaments del DPTOP i de Governació, i també remarcarà que cal complir, amb «caràcter urgent i prioritari», l'acord del Parlament català i procedir a l'aprovació del pla parcial del Penedès, a més de la presentació d'al·legacions al pla metropolità que recull la moció aprovada.

El portaveu de la plataforma per a la vegueria pròpia, Fèlix Simon, que va defensar la moció, va destacar que «el pla territorial, a manca de Vegueria, ha d'ésser, també, l'instrument que defineixi els objectius per a un desenvolupament sostenible, l'equilibri territorial, la preservació del medi ambient i el marc orientador de les accions que s'hi emprendran cap a una determinada visió de futur, però si l'escapcen o el debiliten, de què servirà?», va concloure. La plataforma provegueria va mostrar a mitjan juliol les seves sospites que s'estan «dilatant els períodes d'espera per iniciar els tràmits de l'àmbit Penedès, mentre està en curs la tramitació del pla territorial metropolità» i va instar la població i, sobretot, els grups polítics, perquè es moguin i presentin esmenes al pla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.