Es reprenen les obres a l'antiga Hamsa, a Sants, amb un descens notable del preu dels habitatges

El projecte ha estat més d'un any aturat arran de la crisi del sector immobiliari

Després d'un llarg i tortuós procés, els operaris ja estan treballant a ple ritme en les obres per aixecar un complex residencial als terrenys del barri d'Hostafrancs –just darrere la seu del districte– que antigament havia ocupat la metal·lúrgica Hamsa. Les feines prèvies han consistit a fer una neteja a fons del solar, que presentava un evident estat de deixadesa fruït de més d'un any d'abandonament. No pas en va, cal recordar que el maig del 2008 es van haver de paralitzar unes obres que estaven a mig fer després que l'empresa constructora, Seop, fes fallida. Aquest va ser el primer d'un seguit de contratemps i entrebancs que van afectar el projecte, arran d'un context de crisi galopant. Posteriorment, la promotora de l'actuació, Inbesòs, va ser absorbida pel grup Horcona, una circumstància que encara va afegir més incerteses pel que fa al futur de l'obra.

Després de pensar-ho amb deteniment, Inbesòs i Horcona van acordar reprendre l'obra. Malgrat que el moment no és el més propici, els càlculs estratègics que fa la promotora és que l'indret és privilegiat i, a més, els treballs es van paralitzar en un moment que ja estaven força avançats. Això sí, calia fer un replantejament. A la pràctica això equival al fet que l'estructura bàsica del projecte no se'n veurà afectada. És a dir, que es construiran una quarantena de pisos d'una superfície que va des dels 40 fins als 120 m². També es farà un aparcament subterrani amb capacitat per a 350 vehicles i una plaça mitjançant una fórmula de compensació. Fins aquí, cap canvi. Ara bé, inicialment els habitatges havien de ser d'alt nivell i, per tant, d'uns preus molt exclusius. Però quest plantejament ha quedat a mig camí. Un exemple: un pis de 58 m² útils, dues habitacions, dos banys i un balcó de poc menys de 5 m² es vendrà per poc més de 330.000 euros, un preu que inclourà una plaça d'aparcament i un traster. En efecte, un preu que continua sent elevat però que és un 40% més baix del que preveia el projecte inicial. Amb aquest reajustament dels seus objectius, la promotora confia que podrà donar sortida a uns pisos que haurien d'estar acabats, si no hi ha cap més entrebanc, d'aquí a poc més d'un any. De fet, una de les peculiaritats d'aquesta actuació és que la mateixa Inbesòs serà la que executarà directament les obres, després dels maldecaps que va tenir per poder recuperar la llicència. L'inici dels treballs també ha representat una sensació d'alleugeriment per al districte de Sants-Montjuïc, que ha viscut amb incomoditat la seva dilatada paralització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.