ERC porta el conflicte urbanístic de Cal Trabal al Parlament Europeu

L'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras ha preguntat al Parlament Europeu quines mesures prendrà en cas que es tiri endavant el projecte urbanístic de Cal Trabal, entre l'Hospitalet i el Prat. Junqueras argumenta que el projecte destruiria més de la meitat de les últimes 43 hectàrees agrícoles de l'Hospitalet, i que la construcció de naus industrials i un hotel comportarà afectacions a l'aqüífer de la Vall Baixa i del delta del Llobregat. El republicà assegura així mateix que el projecte que impulsa el PSC –aquest partit s'ha quedat sol perquè fins i tot el seu soci de govern, ICV-EUiA, s'hi oposa– «amenaça la funció de connexió mediambiental que exerceix Cal Trabal entre el Llobregat i el delta». Així mateix, en la pregunta parlamentària recorda que la zona es troba a 300 metres del riu, «a la zona perifèrica de la Xarxa Natura 2000-Delta del Llobregat».

D'altra banda, la Plataforma per la Conservació de la Zona Agrícola de l'Hospitalet ha començat una recollida de signatures perquè el PSC tiri enrere la seva proposta. Paral·lelament, els opositors al pla reclamen a l'Ajuntament la realització d'una consulta popular per tal que la ciutadania digui la seva respecte d'aquest projecte. Els membres de la plataforma volen, segons declaren, «trencar l'opacitat i bloquejar la possibilitat que el PSC, aprofitant la majoria absoluta, tiri endavant» el pla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.