Pineda aconsegueix una altra rotonda a l'N-II perquè la vol «més pacífica»

També estudia la instal·lació de dos semàfors més, un dels quals, al perillós vial d'accés a l'autopista

Els conductors que circulin per l'N-II a Pineda en un futur proper es trobaran una estructura nova a l'altura del barri del Poblenou. Es tracta de la nova rotonda que el Ministeri de Foment construirà i pagarà com a resposta a la demanda feta des del govern local, del PSC i ERC. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), defensa la instal·lació d'aquest tercer giratori, tant perquè «servirà per alentir la velocitat excessiva dels cotxes com per redistribuir el trànsit i facilitar l'accés de vehicles i camions al polígon industrial de Mas Roger». Actualment, per arribar al polígon els cotxes han de deixar-lo enrere, arribar fins a la rotonda següent i desfer el camí per poder entrar al polígon a través d'uns carrers no gaire amples. «La nova rotonda es farà davant d'un dels carrers principal del polígon», apunta Amor. Si les previsions es mantenen, l'obra podria començar abans de final d'any.

L'obsessió per fer reduir la velocitat a l'N-II i fer-ne una via més amable amb els vianants va més enllà pel govern de Pineda. Xavier Amor va confirmar ahir que s'estudia la instal·lació d'un semàfor a l'N-II –seria el primer a la població– que permetria als veïns travessar la carretera per accedir al barri de Can Cornet, on hi ha dues escoles i l'Oficina de Treball de la Generalitat, i on està previst construir el tercer institut. «Hi preveiem un semàfor amb polsador, que hauria de complementar el pas subterrani que hi ha davant de l'església», recorda.

Finalment, en la llista del govern pinedenc de les prioritats viàries per resoldre hi ha la d'un segon semàfor a l'accés des de l'N-II a l'autopista C-32. «Es tracta d'un vial molt perillós, perquè els cotxes l'agafen a una gran velocitat sense tenir en compte que hi passa molta gent confiada que té un pas de vianants», diu. Aquest semàfor és una vella reivindicació dels veïns del veïnat de Can Morer.

Un debat traslladat a Facebook

L'alcalde de Pineda de Mar és un ferm defensor de les noves tecnologies com a eina de participació ciutadana. Predicant amb l'exemple, Xavier Amor (PSC) explica que ha traslladat el debat sobre la idoneïtat d'instal·lar un semàfor a l'N-II a l'altura del barri de Can Cornet a la xarxa social Facebook. «És un sistema àgil i ràpid per copsar les opinions dels veïns, que poden ajudar a prendre la decisió correcta», considera. L'alcalde apunta que entre les diverses consideracions hi ha hagut gent que li retreu que les noves mesures empitjoraran les retencions de vehicles tant en hores punta com durant l'estiu. «En sóc conscient, però els conductors de Pineda tenen l'alternativa del passeig Marítim, i els que no són del municipi han d'entendre que nosaltres prioritzem els nostres veïns», assenyala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.