Patrimoni tanca la porta definitivament al polèmic pavelló de la Devesa de Girona

La comissió «espera» que presentin el projecte del TAV

Sitjar, que també és director dels serveis territorials de Cultura, va explicar que «la missió de la comissió és vetllar per la preservació i conservació del jardí, declarat bé cultural d'interès nacional, i, segons el nostre parer, a la Devesa no s'hi pot construir un equipament tancat amb les mesures i volums que aquests tipus d'equipaments requereixen segons la normativa pròpia d'esports». Això tanca la porta a la presentació d'un nou projecte per part de l'Ajuntament, ja que, seguint aquest mateix criteri, tornaria a ser rebutjat. Sitjar reconeix que el debat al si de la comissió va ser intens i que es va haver de recórrer a una votació que es va resoldre a favor de l'acord negatiu en una proporció del 60% a favor i el 40% en contra. Habitualment, la comissió mira de consensuar els acords, però en aquesta ocasió, segons Sitjar, la comissió va ser un «fidel reflex de les discrepàncies, els parers i les sensibilitats» que hi ha a la ciutat sobre aquest tema. Sitjar explica que el debat es va centrar en què s'entén que és un jardí històric i com s'ha de protegir: «On és la línia divisòria entre el que pot ferir o malmetre un jardí històric i el que no. Admeto que és un debat de percepcions –diu Sitjar–, però la comissió també analitza les coses des d'aquest punt de vista de la percepció i la sensibilitat envers els elements a protegir, tot i que també reconec que és difícilment objectivable.» Per Sitjar, l'objecte del debat és «fràgil, amb un ambient determinat i un caràcter visual en què qualsevol intervenció ha de ser molt acurada». Davant una resolució de la comissió, que és vinculant, només queda la via de presentar un recurs d'alçada davant el conseller, o recórrer directament al contenciós administratiu.

També pel que fa a la Devesa, Miquel Sitjar va explicar que la comissió «està esperant» que li presentin el projecte per a la construcció d'una sortida d'emergència i un pou del TAV al mig del parc.

Galleda d'aigua freda per al govern

dani vilà

L'equip de govern de l'Ajuntament de Girona continua sense voler fer cap mena de valoració sobre la decisió de la comissió de Patrimoni i es pronunciarà quan disposi de la resolució sencera de l'organisme competent. De totes maneres, és obvi que el revés que suposa aquesta decisió ha caigut com una galleda d'aigua freda als grups del PSC i ERC, que sempre han defensat el projecte de construcció d'aquest equipament esportiu als terrenys que ocupava abans l'hípica de Girona, al mig del parc de la Devesa. Per contra, ICV veu com la decisió de Patrimoni reforça la seva posició contrària a la construcció del pavelló dins del parc. Ara caldrà veure si l'equip de govern recorre contra la decisió de Patrimoni per fer viable el projecte o estudia alternatives per instal·lar la infraestructura fora de la Devesa, com havien defensat Iniciativa o la plataforma veïnal opositora al pavelló Salvem la Devesa. La notícia s'ha sabut precisament quan l'equip de govern està ultimant el pla d'usos de la Devesa, que havia de servir per ordenar les activitats dins del parc, però que preveu el pavelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.