Una protesta veïnal contra l'hotel Vela acaba amb danys a la façana de l'establiment

Unes 300 persones es van manifestar ahir davant l'hotel Vela de Barcelona –l'W Barcelona– que s'inaugurarà precisament dijous que ve. La protesta pretenia aplicar un «setge» al complex hoteler, i per això una part dels manifestants hi van arribar per mar, amb embarcacions autoconstruïdes, matalassos inflables i també taules de surf. A l'escullera propera a l'hotel van desplegar pancartes amb els lemes «Hotel Vela: enderroc ja!» i «Bomba a l'hotel Vela» –aquest darrer és lema de la campanya d'oposició a l'hotel que capitanegen diverses entitats i veïns de la Barceloneta, amb el suport d'altres col·lectius de la ciutat–. Abans, una part dels activistes es va concentrar a la platja de Sant Sebastià, on van cridar consignes contra l'hotel, el qual titllen d'«il·legal», i els seus promotors.

A les tanques de delimitació de les obres de condicionament de l'entorn de l'hotel, van desplegar diverses pancartes de queixa contra la Generalitat, l'Ajuntament, l'Autoritat Portuària i les empreses promotores del complex hoteler. Tot seguit, un grup de manifestants van entrar al recinte de l'hotel Vela –nom amb el qual se l'anomena popularment, per la seva silueta, ideada per l'arquitecte Ricardo Bofill– i van fer pintades a la façana, van llançar-hi ous de pintura rosa –el color de la campanya contra l'hotel– i van trencar una de les portes de vidre d'accés. Dins de l'hotel, van fer algunes pintades més. Els manifestants van sortir del recinte al cap de mitja hora, quan van arribar la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

Ahir les entitats veïnals opositores a l'hotel W Barcelona van aprofitar per anunciar que la setmana que ve presentaran un contenciós administratiu contra la seva construcció. Exigeixen la suspensió de les obres de l'hotel i de l'entorn –a punt de quedar enllestides–, que siguin anul·lades les concessions d'explotació del complex hoteler i que s'enderroqui, en compliment de la llei de costes. Cal recordar que aquest hotel de luxe, de 26 plantes i 473 habitacions, es troba a 20 metres de la línia de la costa.

Per a Gala Pin, una de les portaveus de la campanya Bomba a l'hotel Vela aquest edifici a primera línia de la costa barcelonina és un exponent de la política urbanística de l'Ajuntament, que «exemplifica una via de privatització continuada». Per aquest motiu, reclama que l'extensió de terreny que ocupa l'hotel i els entorns retorni al domini públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.