La requalificació del Miniestadi incompleix les previsions del pla territorial metropolità de Barcelona

Els veïns de les Corts avalen la manifestació convocada per a dijous vinent

Amb el lema Endavant campions, enrere especulacions, s'anuncia per a dijous vinent una manifestació multitudinària al districte de les Corts contra la reordenació dels terrenys del Barça que ha acordat Joan Laporta amb l'alcalde Jordi Hereu i amb els presidents dels grups de CiU i d'ERC, Xavier Trias i Jordi Portabella. Els residents dels entorns del Camp Nou van tornar a deixar petit –com ja va passar fa un any– l'auditori on els va convocar la coordinadora veïnal que lidera l'oposició al projecte. Si llavors tenien por d'un rumor –la requalificació de la parcel·la del Miniestadi per construir-hi 1.625 pisos–, anit s'enfrontaven a l'amenaça d'una transformació urbanística irreversible. «No hi ha res fet», els va recordar la presidenta de la plataforma, Adela Agelet, que va instar els assistents a convertir-se en altaveus d'una lluita que tot just acaba de començar: «Hem de dir a l'alcalde que per aquí no hi volem anar. Que es busqui els amics que vulgui, però que no el seguiran els veïns de les Corts.»

Més enllà de les proclames perquè la gent surti al carrer, l'arquitecte i urbanista Agàpit Borràs va revelar les febleses jurídiques del que s'ha pactat a esquena de l'opinió ciutadana. «El pla territorial metropolità de Barcelona, que ara ha acabat la fase d'informació pública, qualifica aquesta zona com una peça que s'ha de tractar globalment i la defineix com a àrees especialitzades d'equipaments», va dir Borràs. La zona a la qual es refereix comença a la travessera de les Corts i arriba fins a la ronda de Dalt. Segons l'urbanista, el pla del Barça «incompleix» la planificació territorial elaborada per la Generalitat. També va assegurar que vulnera quatre normes legals més perquè «l'operació no es justifica, no es garanteix la funcionalitat de desplaçar equipaments esportius a Montcada i Reixac, i incompleix el nombre de metres quadrats que s'han de destinar a equipaments en operacions de nova urbanització» i que determina la llei catalana d'urbanisme. Les esperances de la coordinadora opositora, que va tornar a tenir el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, de reeditar la victòria contra el Barça 2000 del president Josep Lluís Núñez, es van inflar anit com l'escuma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.