Tortosa impulsa el pla de la Farinera i dóna via lliure al nou hospital de l'Ebre

L'Ajuntament preveu un nou eixample amb 771 habitatges, entre el barri de Ferreries i Roquetes

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va valorar ahir la importància del pla de la Farinera, un dels tres plans parcials del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) que l'Ajuntament tortosí ja ha posat en marxa. Segons Roigé, el pla de la Farinera permetrà els propietaris impulsar la urbanització d'un nou eixample amb 771 habitatges –la meitat, amb algun tipus de protecció oficial–, però sobretot farà que l'Ajuntament puga cedir els terrenys del nou hospital a la Generalitat. En aquest sentit, Roigé va aclarir que, si fos necessari, la vintena de propietaris del pla parcial la Farinera estarien disposats a fer una cessió anticipada dels terrenys. Però sempre seria si la Generalitat els ho demanés, com van fer els del pla parcial Temple Sud amb els terrenys per a la caserna regional dels Mossos.

El pla de la Farinera té una superfície total de 104.348 metres quadrats. Poc més de 33.464 metres quadrats seran per al nou hospital de les Terres de l'Ebre, que ha de substituir l'actual Verge de la Cinta. A més, hi haurà més de 3.600 metres quadrats de zones verdes, i uns 3.000 metres quadrats més per fer-hi altres equipaments públics. Finalment, la resta del sòl públic seran els 29.889 metres quadrats per obrir nous vials. Així, el pla parcial respectarà la continuïtat de la trama urbana, i preveu un perllongament de l'avinguda Colom, entre l'eix de l'Ebre i la façana est del futur hospital. De fet, ahir es va poder veure públicament per primer cop el lloc exacte, dins del sector de la Farinera, que serà ocupat pel nou hospital. Així, el futur centre hospitalari es construirà entre l'avinguda de la Diputació i l'avinguda dels Ports, la renovada carretera de Tortosa a Roquetes, i entre el perllongament del carrer Ramon Llull, que serà una zona de vianants i quedarà perpendicular a l'avinguda Colom, i la carretera de l'Estació Nova. De fet, l'accés principal a l'hospital es farà per aquest vial, gràcies a la nova rotonda que s'ha construït ara, davant de la zona lúdica de Roquetes.

D'altra banda, el ple de Tortosa també va aprovar ahir una modificació puntual del POUM, que permetrà que l'Ajuntament puga urbanitzar les vorades dels nous carrers amb granit i formigó, i no amb pedra d'Ulldecona. Roigé va recordar que, al nucli antic, la comissió de Patrimoni els demanava que les voreres es fessin restituint la pedra de la Cinta. A més, resultava massa car i poc pràctic posar pedra d'Ulldecona en obres recents com la dels plans dels Portals de Ciutat.

El pàrquing serà subterrani

GUSTAU MORENO

Un altre dels aspectes poc coneguts del futur hospital de les Terres de l'Ebre és el fet que tots els aparcaments del nou centre hospitalari seran subterranis. Així ho va avançar ahir la regidora tortosina d'Urbanisme, Meritxell Roigé, que va remarcar que ara la Generalitat està acabant de redactar el pla funcional de l'hospital. «L'Ajuntament no pot marcar el calendari de les obres, ja que és el govern català qui està redactant el pla d'usos i haurà d'encarregar el projecte constructiu i adjudicar les obres», va afegir-hi. Segons els serveis territorials de Salut, la redacció del projecte i l'execució de les obres seran a càrrec de la mateixa empresa, per accelerar el procés. La tramitació i el procés d'adjudicació del projecte podrien durar de nou mesos a un any, i la intenció de Salut és que el nou hospital funcione a finals del 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.