Els veïns de Sant Andreu es mobilitzaran si no tenen un calendari concret de les obres del sociosanitari

Sanitat ajorna l'inici de la construcció fins al primer trimestre de l'any 2010

L'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut van signar al juliol del 2004 el conveni per a la construcció del centre sociosanitari al solar de les antigues casernes militars de Sant Andreu. Durant la signatura de l'acord, la consellera Marina Geli i el llavors alcalde Joan Clos van anunciar que les obres es licitarien «en breu». Han passat més de cinc anys i la construcció no només no ha començat sinó que ni tan sols s'ha fixat una data d'inici de les obres.

Cansats d'esperar, el passat mes de juliol els veïns van enviar una carta a Geli, acompanyada de 3.300 signatures, en la qual se li demanava concreció. La consellera no els va respondre, però des de l'Ajuntament de Barcelona es va fer públic un comunicat després d'una reunió amb els veïns en què s'anunciava que les obres començarien aquesta tardor. Dies després d'aquesta trobada, la regidora del districte, Gemma Mumbrú, modificava lleugerament el calendari i anunciava la col·locació de la primera pedra per a abans de final d'any, tal com va publicar El Punt en l'edició de divendres.

El Departament de Salut, però, ha tornat a donar allargues i acaba d'anunciar que el complex sociosanitari de les casernes no es començarà a aixecar com a mínim fins al primer trimestre del 2010. Aquest nou ajornament ha fet encendre els ànims als veïns fins al punt que des de l'associació Sant Andreu Nord Tramuntana ja s'ha demanat a Sanitat un document signat per la consellera amb la data definitiva d'inici d'obres. Ho volen abans del 21 d'octubre i, si no els arriba, ja han anunciat l'inici d'una campanya de mobilitzacions que coincidirà amb la festa major de Sant Andreu, el 29 d'octubre. «Si no tenim aquest document signat per la consellera començarem per repartir fulls reivindicatius i no descartem accions més contundents», explica el president de l'associació, Carles Blanch, que opina que darrere de tants ajornaments «hi ha un problema de finançament».

El nou centre sociosanitari, amb una superfície de 14.000 m² i un pressupost de 35 milions d'euros, ha de ser construït pel Consorci de la Zona Franca i gestionat per l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS). El projecte inclou un CAP, un centre de dia i un centre de salut mental.

Per als veïns, la principal urgència, però, és el CAP, que donarà servei a 30.000 habitants de l'entorn. El president de l'associació de veïns de Sant Andreu Palomar, Genís Pascual, subratlla la importància d'aquest equipament ja que «l'ambulatori de Meridiana fa temps que està absolutament saturat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.