Els pagesos reiteren a Tortosa que volen «preus justos» amb 150 tractors

Els pagesos han tornat a fer sentir la seua veu, ara a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, que aquests dies celebra la festa major. El motiu, el mateix que fa setmanes els porta a mobilitzar-se arreu del país: preus justos i dignes per als productes agraris. Ahir, amb el lema «Volem viure de la terra», es van reunir més de 150 tractors i centenars de manifestants, convocats per Unió de Pagesos (UP) i cooperatives adscrites a Acobem.

«No tenim cap resposta, ni del debat al Parlament ni de la llei de comerç.» Així de contundent es mostrava Joan Montesó, coordinador territorial d'UP a les Terres de l'Ebre, poc abans de començar la tractorada. «Com que no hi ha resposta, seguim amb les mobilitzacions», explicava. En aquest sentit, el sindicat ha demanat al Parlament, en diverses ocasions, un ple monogràfic sobre la situació del sector, i també exigeix al govern que faci complir la llei de comerç perquè actuï davant dels possibles abusos en els marges comercials. Tot i això, encara no han rebut cap resposta, «només quatre xerrades informals i prou», lamenta Montesó.

La manifestació va sortir de la cooperativa Soldebre, i va recórrer diversos carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça Alfons XII, davant de la delegació del Departament d'Agricultura, on alguns pagesos van abocar síndries, pebrots i garrofes. Posteriorment, es va llegir un manifest que reclamava, entre altres coses, la disminució dels mòduls de l'IRPF en els conreus més afectats per la situació crítica del sector agrari, com ara els conreus de cítrics i de fruits secs. En el manifest també es va insistir en la necessitat d'un debat al Parlament «en què es pugui aclarir el futur de la terra».

La tractorada d'ahir no només tenia l'objectiu de fer notar a les administracions, una vegada més, el malestar dels professionals del sector agrari, sinó també de fer conèixer la situació a la ciutadania. Un objectiu que, sens dubte, es va complir, ja que molts tortosins es van veure sorpresos per la tractorada, que va irrompre al centre de la ciutat, i van mostrar el seu suport als manifestants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.