Paul Naschy

L'actor espanyol, conegut pels seus papers en films de terror, va morir als 75 anys

L'actor espanyol Paul Naschy, conegut per les seves interpretacions en pel·lícules de terror dels anys seixanta i setanta, com ara La marca del hombre lobo o La noche de Walpurgis, va morir ahir a la nit a Madrid, als 75 anys, víctima d'un càncer.

Jacinto Álvarez Molina, més conegut pel seu nom artístic, Paul Naschy, i anomenat el Boris Karloff espanyol, era actor, guionista i director de cinema de terror, amb un centenar de pel·lícules rodades al llarg de la seva carrera cinematogràfica.

Nascut a Madrid el 6 de setembre del 1934, era llicenciat en arquitectura i set vegades campió d'Espanya d'halterofília, però el cinema sempre va atreure la seva atenció, sobretot el de terror, i el 1967 va debutar com a protagonista a la pel·lícula La marca del hombre lobo, un paper que repetiria a La noche de Walpurgis, El retorno del hombre lobo, que ell mateix va dirigir el 1980, i Licántropo: el asesino de la luna llena (1996).

Naschy també va interpretar el paper de comte Dràcula (El gran amor del conde Drácula) i va rodar comèdies, cintes policíaques, d'acció i aventures, com ara La batalla del porro (1982), de Joan Minguell, o El último kamikaze (1984), de Jacinto Molina, a més d'alguns documentals sobre cultura espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.