Francisco Piquer

Actor

L'actor valencià Francisco Piquer Chanza va morir divendres a l'edat de 87 anys a Madrid, deixant enrere una carrera de prop de seixanta anys a escena.

El seu debut es va produir el 1940, acompanyant figures com ara Pepe Isbert i Juanito Valderrama (El emigrante, 1960). Un dels seus últims papers va ser el de prior a El abuelo, de José Luis Garci. Les seves aparicions més conegudes, però, van ser a Las manos sucias (1957), Cita imposible (1958) i Matrimonio desnudo (1974). També és remarcable la seva carrera com a doblador. Va posar la seva veu a Los siete magníficos i Psicosis.Tanmateix, la seva veritable vocació era el teatre, disciplina en què va compartir el cartell sovint amb Amparo Rivelles, María Asquerino i Jaime Blanch. El 2007 va fer un paper que representava la guinda a la seva carrera, Del rey abajo, ninguno, de Rojas Zorrilla. El mateix any havia estrenat Desnudos en Central Park, un musical de Mark Rowell, però va haver d'abandonar-lo a la meitat de la gira perquè estava delicat de salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.