Necrològiques

Fidel Martí i Salló

Esportista aficionat, va participar nou vegades en la Marató de Sables

L'esportista banyolí Fidel Martí i Salló, que va participar nou vegades en la duríssima Marató de Sables, al desert del Sàhara, va morir ahir, dia 18 de març, a l'edat de 69 anys.

Nascut a Vilafreser l'11 de gener del 1941, l'atletisme i el rem van ser les especialitats esportives en què va destacar més. Als 20 anys es va proclamar campió gironí d'atletisme en la prova de cros i també va aconseguir la primera posició en el campionat de Catalunya de rem, en la modalitat de iol. El 1962 ja destacava en el campionat estatal de rem outriggers, en el qual va guanyar la medalla de bronze, la mateixa que va rebre el 1965 en aquesta mateixa competició. També el 1965, va ser guardonat amb la medalla al millor esportista de l'any del Club Natació Banyoles.

A partir del 1980 va desenvolupar la seva carrera esportiva en diversos esdeveniments i competicions del Principat. Va participar 13 vegades en la marxa dels 40 de Banyoles, 16 en la marxa del Matagalls a Montserrat (84 km), 9 en la marxa de Núria a Berga (92 km) i 7 en la marxa de Montserrat a Reus (100 km), entre moltes altres proves. Però, sobretot, entre els anys 2000 i 2009 va participar nou vegades en la Marató de Sables, una de les més dures del món, amb 245 quilòmetres en sis etapes a través del Sàhara. El 2001 i el 2006 va aconseguir-hi la primera posició en la categoria de 60 a 70 anys i només es va perdre la del 2003 per motius personals. També destaca el primer lloc que va assolir en la Copa Catalana de Marxes de Llarga Distància i la participació en la Desert Cup de Jordània.

En les diverses competicions en què participava l'acompanyava la foto dels seus tres néts, Francesc, Àlex i Albert, en una banderola que portava sempre ben visible. Fidel Martí va ser premiat amb la Medalla al Mèrit en l'Esport de les comarques gironines.

Casat amb M. Lourdes Dellundé i Costabella i pare d'una filla, Maria Mercè, la cerimònia se celebrarà avui divendres, dia 19 de març, a 2/4 de 10 del matí, a l'església parroquial de Santa Maria de Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.