En Pere Torrent dels Records Costa Brava

Fa pocs dies ens va deixar en Pere Torrent, home senzill i molt treballador. Nascut a muntanya l'any 1924, de casa humil i sense terres. De ben jove, als 11 anys, ja feia de pastor d'ovelles a la seva vall de Llémena, eren temps de guerra i privacions. Al sarró que portava a bosc per passar tota la setmana hi duia pa, embotit, un llibre de ciutat per no perdre les poques lletres que sabia i molta il·lusió.

Aquell etern servei militar de més de tres anys de la postguerra a Barcelona li aportà ofici de sabater i de bon negociant. De tornada a Girona trobà un tresor a la pujada de Sant Fèlix que serà vital per a la resta de la seva vida, la seva esposa.

Són temps de comerç, a mitjan anys quaranta a les Ballesteries primer amb roba usada, després amb confecció i amb l'arribada dels turistes amb souvenirs en mitja dotzena de comerços a Tossa, Lloret i Calella de Mar, els Records Costa Brava d'en Pere i la Paquita. Han estat moltes les adaptacions als canviants turistes fins a final dels noranta.

Lloret el transformà en home de mar. La mort del fill gran d'accident, als 26 anys, que seguia el negoci, és un greu trasbals familiar; l'altre fill només en té 13 i estudia a l'habitatge familiar sobre la botiga i passa bones estones darrere el taulell entre vendes i embolcalls, aprenent a valorar l'esforç i el sacrifici que costen les coses.

La matinada de Sant Jordi li arribà la mort havent passat la diada ja molt dèbil contemplant el seu mar de Lloret, i escoltant les paraules del seu fill sobre un dels llibres rebuts, Un bon cop de falç, que ens recorda que no cal seguir demanant perdó per defensar el que som i que sempre hem de ser valents.

Pare, ara que marxes al cel ens volem quedar la força de les teves mans, la serenor dels teus ulls i la saviesa dels teus consells. Descansa en pau.

(*) Eduard Torrent i Pairó recorda la figura de Pere Torrent i Naspreda, que va morir

el dia 24 d'abril als 85 anys

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.