Necrològiques

Roc Pifarré Florejachs

Metge cardiòleg

El cardiòleg lleidatà Roc Pifarré Florejachs va morir ahir, dia 22 de juny, després de tota una vida de dedicació a l'estudi de les patologies de l'aparell circulatori. Nascut a Lleida el 1929, es va llicenciar en medicina a la Universitat de Barcelona i va ampliar els estudis a la Universitat de Georgetown (Washington DC) i a la de MacGill de Mont-real.

Va ser cap del departament de cirurgia toràcica i cardiopulmonar del Loyola University Medical Center de Chicago, des d'on va impulsar el desenvolupament de la cirurgia cardíaca, i va treballar en nombrosos hospitals dels Estats Units i el Canadà.

Dedicat principalment a l'estudi de la patologia de l'aparell circulatori i respiratori, va publicar més de 150 llibres de medicina. En reconeixement a la seva tasca, va ser guardonat amb el Premio al Mérito Civil –atorgat pel Rei d'Espanya (1980)– i l'Stritch Gold Medal (1982), a més de la Creu de Sant Jordi (1995). Era doctor honoris causa per la Universitat de Lleida i el 2009 li va ser concedit el I Premi Internacional Ciutat de Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia