Necrològiques

Xicu Petit i Guinart

Antic escolà de Montserrat, professor de música i director de corals

En Xicu Petit i Guinart, nascut al barri de Santa Eugènia de Girona fa 33 anys, va ser un gran amant de la música des de ben petit. De nen, quan estudiava a l'escola Mare de Déu del Mont, va començar a cantar a la coral de Sant Narcís, i el seu director, l'Enric Humet, en veure que tenia molt bona veu, va insistir als pares perquè el portessin a l'Escolania de Montserrat. Li van deixar anar quan va tenir 10 anys. Va estar-s'hi des del 1986 fins al 1990 i en va ser soprano solista. El seu pas per Montserrat, amb el Pare Irieneu i el Pare Pep Cardona, el van marcar molt a la vida, tant a nivell personal com musical. L'Escolania de Montserrat li va dedicar ahir a les 12 del migdia la Salve que va cantar.

En Xicu va tornar a Girona l'any 1990 i va ser en aquest moment que va començar a cantar a la coral Saba Nova i al Cor Maragall.

Va cursar estudis de mestre d'Educació Musical a la Universitat de Girona i, posteriorment, els de Psicopedagogia Musical a la UOC.

Professionalment, va treballar com a mestre de música, primer a l'escola Bell-lloc, després a Cassà de la Selva i, posteriorment, a Amer i a l'Aulet de Celrà on, fins a la seva mort, n'ha estat el cap d'estudis.

La música, la seva gran passió, va unir en Xicu Petit i la seva esposa, Laia Requesens. Encara ara, tots dos cantaven al Cor de Cambra de la Diputació de Girona.

En Xicu i la Laia vivien a Salt. A Salt, ha estat on en Xicu ha estat, durant els darrers tres anys, el director de la Coral Tribana. La propera cantada de la Tribana, la de Nadales, que es farà al Teatre de Salt, serà dedicada a la seva memòria.

En Xicu Petit era una persona molt positiva, amb molta fe i molt lligada a Montserrat i a la vida benedictina. Era molt exigent en tot allò que feia i es va fer estimar molt. Va morir dissabte, víctima d'un càncer.

La cerimònia es farà demà, dilluns, a les quatre de la tarda, a la catedral de Girona, i serà presidida pel bisbe. El mateix Xicu va decidir on i com volia el seu enterrament: el volia amb molta música.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.