Necrològiques

Joan Viñolas Esteve

President de l'Associació Cultural La Laguna

Dilluns al vespre, i de manera sobtada i inesperada per a tots, en retornar d'un viatge amb la família, va morir Joan Viñolas Esteve (Sils, 1952).

En Joan era electricista de professió, però s'havia interessat des de jove per aspectes culturals, històrics i patrimonials del municipi. Va ser membre de diverses entitats i va regentar una llibreria els anys setanta i vuitanta. Persona discreta i gens sorollosa, però compromesa i activa socialment, era un col·leccionista empedreït de material relacionat amb Sils, de tots els temps i tots els temes.

Va ser regidor de Cultura del primer ajuntament democràtic i durant dues legislatures (1979-1987). Durant el seu mandat es va posar en marxa l'Arxiu Municipal. Amb Lluís Costa van estudiar l'electrificació a Sils en un article del 1984 i també va escriure altres textos en publicacions locals, alhora que va mantenir contacte i col·laboració amb estudiosos de fora de Sils, com ara el canonge gironí Jaume Marquès (que va investigar sobre l'estany, entre altres temes) o el filòleg barceloní Enric Moreu-Rey (a qui va proporcionar els noms dels masos de Sils per als seus reculls onomàstics). Actualment, presidia l'Associació Cultural La Laguna.

Joan Viñolas havia estat també corresponsal de Punt Diari des de l'inici, el 1979, fins a final dels vuitanta. En les planes d'aquest rotatiu va publicar la informació més rellevant del municipi, així com alguns treballs de recerca sobre la llegenda de Pere Porter, l'evolució demogràfica de Sils o la història de la Mare de Déu d'Argimon, entre altres qüestions relacionades amb la història del poble i de la comarca.

Casat amb Dolors Martínez i pare de dos fills, Daniel i Joan, la cerimònia se celebrarà avui, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sils.

(*) Narcís Figueras és membre del consell de redacció de ‘Quaderns de Sils'

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a