Necrològiques

Jaume Solé Magriñà

Pintor, activista cultural i polític vallenc

El pintor Jaume Solé Magriñà, activista cultural i polític vallenc, va morir ahir dimecres, dia 15 de juny, a l'edat de 68 anys, després d'uns anys de delicada salut.

Nascut a Valls el 1943, va ser regidor de l'Ajuntament vallenc entre els anys 1979 i 1983, i un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya a la capital de l'Alt Camp.

Membre del grup Un Nus, que va marcar el món artístic de la ciutat de Valls entre els anys 1971 i 1984 i que estava format per cinc artistes vallencs, Pere Queralt, Joan Serafini, Maria Teresa Sanroma, Joan Cunillera i el mateix Jaume Solé, va començar una llarga trajectòria artística impartint classes de dibuix a l'Escola del Treball. L'any 1984 va començar la seva carrera en solitari exposant a diverses ciutats de l'Estat espanyol i d'altres països (Alemanya, els EUA, Itàlia, França, Bèlgica...).

Al Museu Art Modern de Tarragona s'exposa el mural Homenatge a Sarajevo, que Solé va elaborar l'any 1993, del qual fa unes setmanes es va presentar un muntatge interactiu a través del qual s'explica l'obra.

L'any 2006 va ser escollit Vallenc de l'Any 2005 per la seva estreta vinculació al món artístic, cultural i polític de la ciutat de Valls.

L'acte d'enterrament se celebrarà avui dijous, dia 16 de juny del 2011, a les 11 del matí, a l'església del Lledó de Valls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a