Antoni Buch i Esteban

Cronista oficial de Sant Vicenç de Montalt

Antoni Buch i Esteban, cronista oficial de Sant Vicenç de Montalt, va morir el dia 11 de setembre als 88 anys.

Personatge entranyable i molt estimat a Sant Vicenç de Montalt, va dur a terme al llarg de la seva vida una destacada tasca com a cronista de la vila, recopilant documents i fotografies, escrivint cròniques i col·laboracions per a diversos diaris, com ara La Vanguardia, i publicant llibres sobre Sant Vicenç, la seva història i la seva gent. Entre les seves obres destaquen Sant Vicenç de Montalt. Narració històrica, editat l'any 1984, i Sant Vicenç de Montalt. Imatges d'ahir. 1900-1970. La pintura va ser també una altra de les seves grans vocacions.

L'any 2005, Antoni Buch va cedir a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt el seu fons documental perquè fos incorporat a l'Arxiu Municipal, que rebia d'aquesta manera una aportació de gran valor pel que fa a la història dels últims decennis de la vila, en forma de testimonis fotogràfics i escrits. Posteriorment, el 2007, va fer una nova cessió de fons a l'Ajuntament. Aquesta vegada, el material cedit consistia en un important recull de programes de la Festa Major de Sant Vicenç, el més antic dels quals data de l'any 1942.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.