Efemèrides

1558. Elisabet I, reina d'Anglaterra.

Elisabet I, filla d'Enric VIII i germanastra de Maria I, que l'havia precedit en el tron, es va fer càrrec d'un país dividit pels enfrontaments religiosos, polítics i nacionalistes. Un dels fets més destacats del regnat d'Elisabet I va ser la transformació d'Anglaterra, un país de majoria catòlica, en un país de majoria protestant. El 1559, com a autoritat suprema de l'església anglicana, va signar l'acta d'uniformitat, que obligava a utilitzar un llibre protestant en els oficis, i l'acta de supremacia, per la qual els funcionaris de la corona havien de reconèixer, mitjançant jurament, la subordinació de l'Església anglesa a la monarquia.

1473.

Signatura del tractat de Perpinyà, entre Joan II de Catalunya-Aragó i Lluís XI de França, pel qual els francesos reconeixen la catalanitat del Rosselló i la Cerdanya.

1794.

Guerra Gran: batalla de Mont-roig, a l'Alt Empordà, entre els exèrcits francès i espanyol. La victòria del francesos els va facilitar l'expansió territorial a l'Empordà i la presa de Figueres.

1869.

Inauguració del canal de Suez.

1950.

L'ONU decideix atorgar la independència a Líbia.

1997.

El Tribunal Suprem d'Itàlia absol el primer ministre Silvio Berlusconi de corrupció en haver prescrit el delicte.