Spanish movie

La paròdia nacional

Primer va ser Scary movie, i les seves inacabables seqüeles; després van venir les Date movie, Epic movie, Dance movie... fins ara, que arriba a les pantalles Spanish movie, la primera spoof (tot un subgènere) que parodia els últims grans èxits de la cinematografia estatal. Bé, això sense comptar aquell esguerro titulat Yo hice a Roque III (1980), del gran Mariano Ozores.

D'aquesta manera, i tenint com a referents les pel·lícules americanes esmentades, Spanish movie esbossa un encadenat de gags més o menys reeixits a còpia d'humor chanante (influència de la sèrie de culte, per alguns, Muchachada nui), servint-se de títols com El orfanato, Los otros, Volver, Alatriste, El laberinto del fauno, Abre los ojos, Mar adentro, [REC], Los lunes al sol, a més de No es país para viejos, protagonitzada per Javier Bardem.

Dirigida per Javier Ruiz Caldera a partir d'un guió original de Paco Cabezas, compta amb el protagonisme dels televisius Alexandra Jiménez (Los Serrano), Silvia Abril (Buenafuente) Carlos Areces i Joaquín Reyes (Muchachada nui) i Michelle Jenner (Los hombres de Paco). Entre les estrelles invitades, resulta impagable l'escena antològica que protagonitzen Chiquito de la Calzada i l'inigualable rei del gènere, Leslie Nielsen (de les sagues Aterriza como puedas i Agárralo como puedas, entre altres).

Direcció: Javier Ruiz Caldera. Intèrprets: Alexandra Jiménez, Silvia Abril, Joaquín Reyes.
www.spanishmovie.es/original
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Spanish movie

«Spanish movie»

Gènere: Comèdia
Direcció: Javier Ruiz Caldera.
Intèrprets: Alexandra Jiménez, Carlos Areces, Joaquín Reyes, Leslie Nielsen.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]