On viuen els monstres

Un altre cine infantil és possible

  • VÍDEO: Tràiler en castellà
  • VÍDEO: Tràiler en V.O.S.E.

De tant en tant, pel·lícules recents com ara Els mons de Coraline i Up, aquesta mateixa, o les anunciades Número 9 i Fantastic Mr. Fox, demostren que un altre cine infantil, allunyat de convencionalismes i llocs comuns, és possible. I és que no només els més menuts necessiten contes, els adults també. És per això que una aposta tan singular com aquesta, i més tenint en compte que es tracta de la gran pel·lícula infantil d'aquest Nadal (servida per una major com Warner Brothers), la rebem amb els braços oberts.

Spike Jonze (amb tan sols dues pel·lícules en el currículum, Com ser John Malkovich i Adaptation, aplaudides pels crítics i pocs més; i amb un grapat de videoclips i anuncis de culte) i el guionista Dave Eggers saben treure suc d'un conte clàssic de Maurice Sendak escrit el 1963 que conté deu frases en tot el llibre, per conformar la que vindrà a ser La història interminable per a moltes generacions actuals.

Narra l'extraordinària aventura que viu un nen (Max Records) que s'escapa de casa després d'enfadar-se amb la seva mare (Catherine Keener) a una terra habitada per unes criatures estranyes. Una història a l'estil d'El mag d'Oz o E.T., que també en aquest cas esdevé una proposta singular, que aposta per oferir una visió intel·ligent i original del món infantil.

«Where wild things live». Direcció: Spike Jonze. Intèrprets: Max Records, Catherine Keener.
www.wherethewildthingsare.warnerbros.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Donde viven los monstruos

«Donde viven los monstruos»

Gènere: Fantàstic
Direcció: Spike Jonze.
Intèrprets: Catherine Keener, Mark Ruffalo, Max Records.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a